HUMSKA GLEDALA MAĐIONIČARE Kako su Natha potcenili zvezdaši i kako je Katai potpuno poludeo u najtežih mesec dana Crvene zvezde
Foto: Starsport.rs

majstori svog zanata

HUMSKA GLEDALA MAĐIONIČARE Kako su Natha potcenili zvezdaši i kako je Katai potpuno poludeo u najtežih mesec dana Crvene zvezde

Fudbal -

Crno i crveno-beli su u Humskoj podelili bodove zahvaljujući majstorijama Bibrasa Natha i Aleksandra Kataija.

Iskusni Izraelac i momak iz Srbobrana su golovima u 165. večitom derbiju potvrdili odličnu formu. Natho je u nedelju pokazao da je pokretač Partizanovih motora, a Katai da je Zvezdin "magiko", spreman da pomogne kada je najteže.

Dobar start crveno-belih u derbiju je brzo neutralizovan, a praktično prva opasna situacija na polovini gostiju bio je udarac Natha u 36. minutu. Rodić, Krstičić i Sanogo nisu verovali da Izraelac može da bude opasan, pa nisu na vreme izašli u blok, a Natho im je pokazao da njegova slabija noga zapravo uopšte nije slaba.

Precizan i snažan udarac, uz nešto lošije postavljanje Borjana, doneo je domaćim navijačima veliku radost, a činio je to Natho ove sezone poprilično često.

Osim što ima iznadprosečnu inteligenciju na terenu i oči koje vide svaki deo terena, iskusni vezista je u ranoj fazi sezone već stigao do petog gola i pokazao da će i u narednom periodu biti važan fudbaler Aleksandra Stanojevića.

Sa druge strane, Katai je u jednom od najtežih perioda za Crvenu zvezdu u poslednjih nekoliko sezona dokazao da s pravom nosi ulogu lidera ekipe Dejana Stankovića.

Nakon ispadanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona od moldavskog Šerifa puno je kritika stiglo na račun prvaka Srbije, a od tog trenutka, pa u narednih mesec dana, momak iz Srbobrana je postigao gol na svakoj utakmici!

Sedam mečeva - osam golova u Ligi Evrope i Super ligi Srbije. Može da se polemiše, ali verovatno je baš gol protiv Partizana najvažniji u ovoj fantastičnoj seriji. Katai je više puta pretio udarcima glavom, a u 83. minutu je odlično skočio pred golom Popovića, zatim je novi pogodak je proslavio sa saigračima ispred severne tribine.

Bibras Natho Godine: 33 Pozicija: Vezni red Vrednost: 2.000.000 evra

Super liga Utakmica: Super liga 8 Minuta: Super liga 402 Golova: Super liga 5 Asistencija: /

Evropa Utakmica: 7 Minuta: 406 Golova: / Asistencija: 1

Ukupno Utakmica: 15 Minuta: 808 Golova: 5 Asistencije: 2

Aleksandar Katai Godina: 30 Pozicija: Krilo Vrednost: 4.500.000 evra

Super liga Utakmica: 7 Minuta: 562 Golova: 5 Asistencije: 3

Evropa Utakmica: 7 Minuta: 561 Golova: 5 Asistencije: /

Ukupno Utakmica: 14 Minuta: 1123 Golova: 10 Asistencije: 3

Deža vi u Humskoj Broj navijača koji su se u nedelju, gledajući 165. derbi, prisetili 163. susreta Partizana i Crvene zvezde, verovatno nije mali. U oktobru 2020. godine, u 11. kolu Super lige Srbije, meč u Humskoj je završen rezultatom 1:1, a tada je takođe domaćin stigao do prednosti u prvom poluvremenu. Nakon gola Filipa Stevanovića crno-beli su imali 1:0, a baš kao i u nedelju, bod Zvezdi je doneo Aleksandar Katai u završnici meča. On je u 75. minutu bio precizan sa bele tačke.

Kurir sport/Aleksandar Knežević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track