ALEGRI PREUZEO ODGOVORNOST: Priznajem da sam napravio greške kod izmena!
Foto: AP

juventus - milan

ALEGRI PREUZEO ODGOVORNOST: Priznajem da sam napravio greške kod izmena!

Fudbal -

Trener Juventusa Masimlijano Alegri priznao je da je pogrešio prilikom izmena igrača u derbiju protiv Milana, ali je i kritikovao svoje fudbalere."

Uprkos dobrom prvom poluvremenu, kada smo stvarali šanse i dozvolili Milanu samo jednu priliku, na kraju smo rizikovali da izgubimo utakmicu koja je bila potpuno pod našom kontrolom. Nažalost, izgubili smo koncentraciju, odlučnost i fokus. Pogledajte samo korner kada smo primili gol... nedopustivo je tako ispustiti utakmicu, posle potpune kontrole. Očigledno je da moramo još da napredujemo", rekao je Alegri za DAZN, preneli su italijanski mediji.

"Priznajem da sam napravio greške prilikom izmena, pogrešio sam. Trebalo je da uvedem odbrambene igrače i da sačuvam prednost od 1:0. Preuzimam odgovornost za to", dodao je on.

Juventus je sinoć odigrao nerešeno 1:1 protiv Milana na svom terenu. Crno-beli su poveli već u četvrtom minutu golom Alvara Morate, a izjednačio je Ante Rebić u 76. minutu.

To je prvi put u 60 godina da Juventus nije zabeležio pobedu u prva četiri kola u Seriji A. Ekipa je sada u zoni ispadanja, na 18. mestu na tabeli sa dva boda.

Upitan da li misli da je njegova ekipa i dalje kandidat za titulu, Alegri je rekao da sinoćnja utakmica ništa ne menja.

"Ono što moramo da uradimo je da brzo naučimo da u nekim utakmicama moramo da budemo čvrsti, odlučni, da igrači uspešno reaguju i da ostanu koncentrisani. To je deo osnovnog sazrevanja nekih igrača", dodao je trener crno-belih.

Juventus je ove sezone izgubio sedam bodova u utakmicama u kojima je vodio, a nije postigao nijedan gol u prvenstvenim mečevima u drugom poluvremenu.

"Bilo je pozitivnih stvari, ali ono što me ljuti su poslednjih 15 minuta utakmice. Trebalo je više da se pomučimo, da budemo spremni na veliku borbu. U tim trenucima, ne možeš gledati da igraš lepo, već da ostvariš rezultat, čak iako igraš ružno. Rizikovali smo da izgubimo", naveo je Alegri.

"Znam da svi vole da pričaju o taktici, ali kada vodiš 15 minuta pre kraja, da praktično nisi dozvolio Milanu šut u okvir gola, sistem je nebitan. Možeš biti neorganizovan, ali moraš da budeš odlučan", naveo je Alegri.

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track