FUDBALERI BAJERNA SE POBUNILI PROTIV HRVATA: Porukama kovali plan za smenu trenera, uprava ih podržala
Foto: EPA/PHILIPP GUELLAND

priče iz svlačionice

FUDBALERI BAJERNA SE POBUNILI PROTIV HRVATA: Porukama kovali plan za smenu trenera, uprava ih podržala

Fudbal -

Hrvatski fudbalski trener Niko Kovač je na klupu Bajerna stigao u leto 2018. godine, doneo je klubu prvenstvo i Kup, ali izdržao svega godinu dana. Otišao je s klupe nakon slabih rezultata i loše atmosfere u svlačionici.

Nemački mediji tada su pisali da je razlog Kovačevog odlaska katastrofalan odnos s pojedinim igračima koji su tražili njegov odlazak, a Špigel je objavio WhattsApp poruke koje pokazuju koliko su igrači bili nezadovoljni hrvatskim trenerom.

Jedan od njih je i Niklas Sile koji je pod svaku cenu želeo napustiti Bajern, a to je jasno dao do znanja agentu Muratu Lokurlu.

- Idem na u Englesku. Najradije bih u Junajted ili Totenhem. Mogao bih i u Arsenal, ali najvažnije je pobeći iz Minhena - pisao mu je stoper Bajerna.

Nije bio jedini. Nekoliko igrača tada se pobunilo protiv Nike. Bili su to Hames Rodriguez, Manuel Nojer Mats Humels, Sandro Vagner, Sergi Gnabri, ali i Tomas Miler. Nekima nisu odgovarale njegove metode i čvrsta disciplina, neki su se žalili na minutažu, a nekima jednostavno nije 'legao' kao osoba pa su međusobno razgovarali i požalili se čelnicima.

Miler je u to vreme bio ljubimac navijača i čovek koji je igrao skoro svaku utakmicu od debija još 2010. godine, ali nije se uklapao u Kovačeve planove. Navodno je nemački reprezentativac bio jedan od najglasnijih kritičara, a nije daleko bila ni njegova žena koja je jednom napala Niku jer njen muž nije igrao.

Haos u svlačionici, rezultati su bili katastrofalni pa su čelnici zaštitili zvezde na štetu hrvatskog trenera. Deblji kraj izvukao je Kovač s kojim su se razišli u novembru 2019.

Ubrzo nakon toga krenula je renesansa u klubu. Klupu je preuzeo Hansi Flik, a iste sezone osvojio je Ligu šampiona, Bundesligu i Kup.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track