NASTAVLJA SE SUPERLIGA: Partizan u Kruševcu, Zvezda dočekuje Metalac
Foto: Starsport

SUPERLIGA SRBIJE

NASTAVLJA SE SUPERLIGA: Partizan u Kruševcu, Zvezda dočekuje Metalac

Fudbal -

Utakmicama 12. kola od do nedelje nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Super ligi Srbije - Partizan će gostovati Napretku, dok će Crvena zvezda dočekati Metalac.

Prva utakmica 12. kola domaćeg šampionata igra se danas od 15.00 kada će Radnički 1923 dočekati Kolubaru. Kragujevački tim je trenutno sedmi na tabeli sa 14 bodova, dok je Kolubara, koja je vezala tri poraza, na 14. poziciji sa četiri boda manje.

Sutra su na programu tri utakmice, a program će otvoriti fudbaleri TSC-a i Čukaričkog od 16.00.

U prošlom, TSC je na prvoj ligaškoj utakmici odigranoj na svom terenu pobedio Vojvodinu i trenutno zauzima treće mesto na tabeli sa 20 bodova. Na drugoj strani, ekipa sa Banovog brda je četvrta sa 18 osvojenih bodova.

Od 18.00 odigraće se još dve utakmice. Sastaće se Radnik i Proleter, trenutno 13. i 12. tim lige, kao i Spartak i Voždovac, koji će pokušati da prekinu niz loših rezultata.

Prva utakmica nedeljnog programa igra se od 16.00 kada će u Kruševcu ekipa Napretka, koja je vezala dva poraza, dočekati Partizan.

Lider šampionata, posle pobede nad Florom, u dobrom raspoloženju ulazi u ovaj meč, sa željom da nastavi seriju pobeda i održi prednost u odnosu na Crvenu zvezdu. Kruševački tim je trenutno peti na tabeli sa 18 bodova iz 11 odigranih utakmica, dok su crno-beli prvi sa deset bodova više, uz meč manje.

Dva sata kasnije počeće duel ekipa sa začelja tabele, Mladosti i Novog Pazara, dok će od 20.00 snage odmeriti fudbaleri Crvene zvezde i Metalca, odnosno Vojvodine i niškog Radničkog.

Crveno-beli su, i pored toga što su bili oslabljeni pobedili Ludogorec u Ligi Evropa, pa će u dobrom rasloženju nastaviti borbu u domaćem šampionatu. Zvezda je druga na tabeli sa 23 boda iz devet odigranih utakmica, dok je Metalac trenutno deseti sa 12 sakupljenih bodova na deset mečeva.

Jedan od zanimljivijih duela odigraće se u Novom Sadu gde će domaća Vojvodina dočekati niški Radnički. Vojvodina je šesta na tabeli sa 15 bodova, dok je Radnički osmi sa dva boda manje.

Parovi 12. kola Super lige Srbije

Danas:

Radnički 1923 - Kolubara (15.00)

Subota:

TSC - Čukarički (16.00)

Radnik - Proleter (16.00)

Spartak - Voždovac (18.00)

Nedelja:

Napredak - Partizan (16.00)

Mladost - Novi Pazar (18.00)

Crvena zvezda - Metalac (20.00)

Vojvodina - Radnički Niš (20.00)

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track