NACISTIČKI ISPAD U BERLINU: Nemački navijači vređali klub iz Izraela, palili zastavu i gađali igrače pivom!
Foto: Profimedia

GROZOTA

NACISTIČKI ISPAD U BERLINU: Nemački navijači vređali klub iz Izraela, palili zastavu i gađali igrače pivom!

Fudbal -

Utakmica Union Berliona i Makabija u 2. kolu Lige Evrope ostala je u senci velikog skandala koji su napravili domaći navijači.

Kapacitet stadiona je bio ograničen zbog situacije sa koronavirusom, na stadionu je bilo 23.324 navijača, od kojih gotovo 1. 000 navijača Makabija.

Navijačima Makabija tokom utakmice nije bilo nimalo prijatno.

Podružnica mladih lokalnog nemačko-izraelskog udruženja objavila je da su njihove članove vređali lokalni navijači tokom utakmice dok su sedeli na tribinama pomešani sa navijačima Uniona.

Navodi se da ih je grupa navijača Berlina gađala pivom i vikala: "Jevreji".

Berlin
foto: Profimedia

Navijači domaće ekipe pokušali su i da zapale izraelsku zastavu, koju su oteli izraelskoj navijačici, ali ih je policija u tome sprečila.

"Bilo je i navijača Uniona koji su se protivili takvom ponašanju. Morali smo preći na deo tribina gde su bili smešteni navijači Makabija kako bismo bili sigurni", navedeno je iz udruženja.

Mreža protiv diskriminacije u evropskom fudbalu (FARE) izjavila je da su "svedoci bili šokirani nivoom antisemitizma" na utakmici i objavila fotografije na kojima se vidi kako navijač Union Berlina izvodi nacistički pozdrav gostujućim navijačima i vređa one koji su ga upozorili da to ne čini.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track