JUBILEJ: Slavoljubu Srniću uručen dres sa brojem 150!
Foto: Zvezda. rs

BRAVO

JUBILEJ: Slavoljubu Srniću uručen dres sa brojem 150!

Fudbal -

Slavoljubu Srniću je na današnjoj utakmici sa Metalcem, u okviru 12. kola Superlige Srbije, uručen dres sa brojem 150 koji simboliše broj odigranih utakmica u crveno-belom dresu kao znak zahvalnosti za lojalnost koju je pokazao prema klubu. Poklon Srniću uručio je proslavljeni napadač Crvene zvezde Zoran Filipović.

Momak rođen u Šapcu je ponikao u Omladinskoj školi Crvene zvezde, a za seniorski tim je debitovao 6.novembra 2010.godine na utakmici protiv OFK Beograda kada mu je šansu pružio tadašnji trener Aleksandar Kristić. Nakon perioda provedenog u Čukaričkom, vraća se u redove crveno-belih avgusta 2015.godine. Te sezone dao je značajan doprinos osvajanju šampionske titule.

Crvena zvezda
foto: Starsport©

Od dolaska Vladana Milojevića, ponovo je Srnić bio nezamenljiv na poziciji krila. Posebno se pamte njegovi pogoci protiv Krasnodara u Rusiji koji je bio presudan za plasman crveno-belih u Ligu Evrope, a potom je postigao odlučujući pogodak protiv Kelna (1:0), čime su crveno-beli izborili evropsko proleće nakon 25 godina. U januaru 2019.godine otisnuo se u inostranstvo gde je nosio dres Las Palmasa, da bi se početkom ove godine vratio u voljeni klub i nastavio stazama uspeha kada je u maju osvojena 11.dupla kruna.

Slavoljub Srnić je 150.utakmicu za Crvenu zvezdu odigrao u 6.kolu ovogodišnjeg prvenstva protiv TSC-a, ali mu je iz opravdanih razloga poklon uručen danas.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track