KURIR SAZNAJE KOLIKO ĆE ZVEZDA TRAŽITI ZA MARKA LAZETIĆA: Mladi napadač je kapitalac, vredeće više od NEMANJE RADONJIĆA!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

zlatna koka

KURIR SAZNAJE KOLIKO ĆE ZVEZDA TRAŽITI ZA MARKA LAZETIĆA: Mladi napadač je kapitalac, vredeće više od NEMANJE RADONJIĆA!

Fudbal -

Crveno-beli svog talentovanog centarfora neće prodati ispod 12.000.000 evra

Marko Lazetić biće novi kapitalac Crvene zvezde. Mladi napadač je u fokusu nekoliko klubova Evrope, a prvi koji se ofirao javnosti bio je slavni Milan. Kako Kurir saznaje iz Crvene zvezde, klub će za mladog napadača tražiti više od 12.000.000 evra!

Marko Lazetić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Marko Lazetić se dobro razvija u Crvenoj zvezdi. Iako još nije punoletan, priključen je prvom timu i redovno igra utakmice. Osetio je čari "večitog derbija", a trener Dejan Stanković mu sve više ukazuje šansu u utakmicama Superlige. Kalio se prošle sezone u Grafičaru, a ove igra u omladinskoj Ligi šampiona za Crvenu zvezdu, gde je protiv irskog Sent Patrika već postigao dva gola.

- Nemanju Radonjića smo prodali za 12.000.000 evra! Za Marka Lazetića ćemo tražiti više - čulo se juče po hodnicima Crvene zvezde, jer su čelnici kluba svesni kakvog bisera imaju u svojim redovima.

Nemanja Radonjić
foto: Www.crvenazvezdafk.com

Prodaja Nemanje Radonjića u Olimpik iz Marselja krajem leta 2018. godine bila je rekordna prodaja Crvene zvezde u poslednjih nekoliko godina. Francuzi su platili 12.000.000 evra, a pola od te sume otišlo je Romi i menadžerskim agencijama, jer je Crvena zvezda dobila Nemanju Radonjića za nula dinara.

Marko Grujić
foto: Dado Đilas

Crvena zvezda je dobro trgovala kada su u pitanju mladi igrači iz sopstvenog pogona. Treba se setiti transfera Marka Grujića u Liverpul, u zimu 2016. godine koji je bio vredan 7.000.000 evra. Ovog leta, Marko Grujić je iz Liverpula prešao u Porto, a Crvenoj zvezdi za procente treba da pripadne još 1.000.000 evra.

Uroš Račić
foto: FK Crvena zvezda

Još jedan mladi fudbaler Crvene zvezde za lep novac otišao je u inostranstvo. Uroš Račić prodat je u Valensiju za 2.200.000 evra, u leto 2018. godine. Godinu dana ranije vredan transfer odradio je i golman Filip Manojlović, koji je završio u Hetafeu za 1.250.000 evra.

Fudbal, Crvena Zvezda, Transfer, Predrag Rajković, Galatasaraj, Gelija
foto: Saš

Ozbiljan novac, sadašnje rukovodstvo Crvene zvezde zaradilo je na početku svog mandata, kada su prodali Predraga Rajkovića u Makabi iz Tel Aviva za 3.000.000 evra, zatim Mihaila Ristića u ruski Krasnodar za 2.000.000 evra i Vukašina Jovanovića u Zenit iz Sankt Peterburga za 2.000.000 evra.

Ivan Ilić, Luka Ilić
foto: FK Crvena Zvezda

Potom je usledio transfer braće Luke i Ivana Ilića u Mančester siti vredan sjajnih 5.500.000 evra, 2018. godine. Zatim i odlazak Luke Adžića u Anderleht za 800.000 evra.

Luka Jović
foto: Starsport©

Zanimljivo, Luka Jović, najveći biser iz Zvezdine omadinske škole, prodat je za svega 2.000.000 evra u kiparski Apolon. Naime, klub je tada ostao bez novca i njegova prodaja bio je jedini izlaz da Crvena zvezda obezbedi plate za zaposlene.

Crvena zvezda, Dejan Joveljić
foto: FK Crvena Zvezda

Poslednji unosan transfer igrača poniklog u omladinskoj školi Crvene zvezde bio je odlazak Dejana Joveljića u Ajntraht iz Frankfurta 2019. godine za 4.000.000 evra. Iste sezone, njegov klasić Aleksa Terzić prešao je u Fjorentinu za 1.700.000 evra.

Željko Gavrić
foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

Ovog leta, Željko Gavrić prodat je za 1.200.000 evra u mađarski Ferencvaroš. Za prilično manju sumu, s obzirom da je Atalanta tokom zime nudila tri puta više novca za talentovano krilo mlade reprezentacije Srbije.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track