Partizanov poraz nade
Foto: Zvanični Sajt FK Partizan

Partizanov poraz nade

Fudbal -
Crno-beli primili sva tri gola na isti način, ali se vraćao u pravom trenutku.

Fudbaleri Partizana poraženi su u gostima od norveškog Tromsa sa 3:2, u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu Evropa.

Golove za Tromso postigli su Aleksandar Prijović u 37, Fredrik Bjerk u 77. i Mbođi u 82. minutu, dok su strelci za crno-bele bili Saša Marković u 43. i Aleksandar Mitrović u 84. minutu.

Revanš meč igraće se sledećeg četvrtka u Beogradu.

Vođstvo domaćem timu Prijović je doneo u 37. minutu kada je iskoristio odličan centaršut Tomasa Dragea sa desne strane i neometan, sa pet metara, glavom loptu poslao u Stojkovićev gol.

Saša Marković je u finišu prvog poluvremena uspeo da izjednači rezultat pošto je, posle centaršuta Vladimira Volkova, udarcem glavom savladao golmana domaće ekipe Markusa Salmana.

Novu prednost Tromsu doneo je Bjerk u 77. pošto je iskoristio centaršut Jensena iz kornera i udarcem glavom savladao Stojkovića.

Na 3:1 povećao je Mbođi pet minuta kasnije iskoristivši ubačenu loptu Jensena, ovog puta iz slobodnog udarca. Dva minuta posle trećeg primljenog gola, crno-beli su uspeli da smanje na 3:2, kada je Mitrović iskoristio odličan centaršut Lazara Markovića.

Partizan je tokom meča imao dve kolosalne prilike da postigne pogodak, Stefan Šćepović u 55. i Lazar Marković u 88. minutu bili su oči u oči sa domaćim golmanom, ali nisu bili precizni.

Utakmicu na stadionu Alfhajm u Tromseu pratilo je oko pet hiljada gledalaca.

TROMSO - PARTIZAN 3:2 (1:1)Strelci: Prijović 37, Bjerk 77, Mbođi 82 - Saša Marković 43, Mitrović 83

Stadion: AlfhajmSudija: Robert Šergenhofer (Austrija)TROMSO: 1 Salman - 2 Mbođi, 3 Bjerk, 7 Kopinen, 22 Cis (od 78 Indestad) - 15 Andersen (od 70. Bendiksen), 11 Jensen, 4 Kristijansen, 10 Drage - 13 Ondrašek, 28 Prijović (od 63. Johanson). Rezerve: 27 Lekston, 14 Norbi, 17 Johansen, 18 Bendiksen, 16 Indestad, 21 Lisvol, 25 Arst. Trener: Per Matijas Hormo.PARTIZAN: 88 Stojković - 13 Aksentijević, 2 Miljković, 15 Ivanov, 3 Volkov - 21 S. Marković (od 90. Smiljanić), 4 Kamara - 7 Tomić, 25 Babović, 50 L. Marković - 12 S. Šćepović (od 57. Mitrović). Rezerve: 30 Petrović, 6 Stanković, 11 Ninković, 8 Lovre, 22 S. Ilić, 99 Smiljanić, 45 Mitrović. Trener: Vladimir Vermezović.

TOK MEČA

90+. minut - Poslednja izmena u Partizanu, umesto strelca prvog gola Saše Markovića u igri je Smiljanić. Ujedno i kraj meča.

90. minut - Ponovo je Mitrović bio u šansi, šutirao je glavom posle centaršuta Lazara Markovića, ali je golman domaćih bio na visini zadatka.88. minut - Neverovatna šansa za Partizan. Lazar Marković je ni kriv ni dužan dobio jednu loptu posle greške odbrane domaćina, bio sam ispred golmana domaćin, ali je Salman ponovo izašao kao pobednik u duelu 1na1 sa napadačima Partizana. Drugi put na meču crno-beli propuštaju kolosalnu priliku.83. minut - GOOOOOOL! Mitrović postiže gol u nikad boljem trenutku za Partizan! Sjajno je reagovao mladi 18-godišnji napadač na centaršut Lazara Markovića i postigao gol posle dva glupo primljena gola.82. minut - GOOOL! 3:1 za domaćina! Mbođi koristi centaršut i matira Stojkovića treći put. Sva tri gola na istovetan način je primio Partizan, posle centaršutevaa glavom.80. minut - Druga izmena u Partizanu, ulazi Saša Ilić koji odmah preuzima i kapitensku traku od Babovića.78. minut - Treća izmena u redovima domaćina. Umesto Cisa u igri je Indestad.77. minut - GOOOL! 2:1 za Tromso. Bjerk je bio najvišlji u skoku posle kornera i prosto zakucao loptu u gol. Bez igre i pravih prilika domaćin je stigao do vođstva.73. minut - Kristijansen je veoma lako stigao do šesnaesterca Partizana, prvo pokušao da centrira, a kada mu se lopta vratila, šutirao je po zemlji, ali je Miljković izbacio loptu u korner. Jensen šutira direktno na gol, ali Stojković interveniše.70. minut - Andersen izlazi iz tima, u igri je Bendiksen. Domaći trener pojačava sredinu terena.63. minut - Nova velika prilika za domaćina, Drage je šutirao, ali je lopta prohujala tik pored stative.63. minut - Prva izmena u redovima domaćih. Umesto strelca jedinog gola Prijovića u igri je Johansen, igrač sredine terena.62. minut - Neverovatna šansa za domaćina. Prijović je ostao sam, zaobišao je Stojkovića, probao iskosa prvi put, potom mu se lopta vratila, iz drugog pokušaja je pogodio stativu i tako upropastio veliku priliku.60. minut - Ponovo je Saša Marković bio u opasnom prodoru, ali je zaustavljen ispred šesnaesterca domaćina.57. minut - Prva izmena u Partizanu. Umesto Stefana Šćepovića, koji je pre nekoliko minuta promašio "mrtvu" šansu, u igri je 18-godišnji Aleksandar Mitrović.55. minut - Neverovatan promašaj Stefana Šćepovića. Izbegao je ofsajd zamku, izbio potpuno sam ispred golmana Salmana, a onda nonšalantno šutirao u domaćeg čuvara mreže. Velika šteta, mogao je Partizan do vođstva.54. minut - Mbođi je najvišlji u skoku posle kornera, ali Stojković brani.53. minut - Dupli pas Lazara Markovića i Babovića, šutirao je Marković ali preko gola.49. minut - Lazar Marković i Tomić su petljali na liniji šesnaesterca domaćeg tima, ali nisu uspeli da probiju odbrambeni bedem domaćina.48. minut - Kristijansen je primio loptu u srcu šesnaesterca Partizana, ali je Miljković otklonio opasnost.46. minut - Nema izmena u sastavima oba tima. Aksentijević je probao da uposli svoje napadače, ali bez opasnosti za domaći tim.

2. POLUVREME

45. minut - Neverovatna greška golmana Partizana Stojkovića. Na centaršut sa oko 35 metara Stojković je boksovao loptu, ali je to loše učinio pa je Ondrašek sa oko deset metara šutnuo ka golu. Na sreću crno-belih Miljković se našao na gol liniji i izbacio loptu u aut. Bio je ovo ujedno i poslednji napad u prvom poluvremenu.44. minut - Novi opasan napad Partizana, ali se napadači Partizana nisu snašli posle centaršuta Stefana Babovića.43. minut - GOOOOOOL!!! 1:1!! Saša Marković je glavom lobovao golmana domaćina Salmana. Domaćin je potpuno opušteno posmatrao napad Partizana. Volkov je centrirao sa leve strane, a Saša Marković hladnokrvno prebacio golmana i poslao glavom loptu u suprotni, levi ugao.40. minut - Solidna prilika za Partizan. Saša Marković nije uspeo dobro da zahvati centaršut sa desne strane.37. minut - GOOOL! 1:0 za Tromso, strelac švajcarski reprezentativac Prijović. Gotovo ni iz čega domaćin stiže do vođstva. Partizan se odbranio od kornera, Drage je centrirao ponovo sa desne strane na prvu stativu, a Prijović je bio potpuno sam na četiri metara od gola i nije mu bilo teško da zakuca loptu pod prečku.36. minut - Mbođi je pogrešio na sredini terena, Tomić je krenuo ka golu domaćina, ali je traljavo šutirao. Utisak je da je mogao da vuče loptu još koji metar.28. minut - Oduzeo je Babović na sredini terena loptu, krenuo u kontru 3na2, ali je njegov pas ka Tomiću bio prekratat. Kopinen ponovo interveniše.25. minut - Ponovo je Lazar Marković bio u napadu, probao 1na1, ali bez uspeha. Prethodno je Drage napravio svom timu odličnu priliku za svoj tim, ali njegov centaršut niko nije ispratio.18. minut - Prvi opasniji napad Partizana, Lazar Marković je pokušao 1na1 i izborio prvi korner za crno-bele. Ništa od nove opasnosti posle kornera.16. minut - Treći korner za domaćina. Inicijativa domaćina je malo splasla u poslednjih nekoliko minuta, ali je domaćin i dalje opasan po gol Stojkovića. Partizan pokušava da uspostavi svoju igru na sredini terena, ali za sada bez većeg uspeha.7. minut - Najbolja prilika za Tromso. Prijović je izašao sam ispred Stojkovića, ali se spetljao, pa su odbrambeni igrači Partizana otklonili opasnost.6. minut - Velika prilika za domaćina, ali Miljković ispravlja grešku Stojkovića koji je bez potrebe izleteo na ivicu šesnaesterca. Bez problema za goste posle drugog kornera za domaćina.4. minut - Korner za Tromso, Mbođi je bio sam na oko pet metara, ali je loše šutirao glavom.1. minut - Norvežani, koji igraju u crveno-belim dresovima, odmah su pritisli goste i već u prvom napadu opasno pripretili golmanu Stojkoviću.

Partizan će početi meč bez Saše Ilića. U startnoj postavi je Stefan Babović. Vermezović ne odstupa od formacije 4-2-3-1, dok domaćin startuje u formaciji 4-4-2.

Vreme na stadionu Alfhajm je hladno, temperatura je sat vremena pre početka utakmice bila 9°C. Teren je odličan. Kao što je poznato meč se igra na veštačkoj travi.

1. POLUVREME

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track