KRAJ KRIMI SKANDALA U BELGIJI: Srpski agent se nagodio sa TUŽILAŠTVOM i to ga je košatalo 4.000.000 evra
Foto: Printscreen

pao dil

KRAJ KRIMI SKANDALA U BELGIJI: Srpski agent se nagodio sa TUŽILAŠTVOM i to ga je košatalo 4.000.000 evra

Fudbal -

Dejan Veljković će biti osuđen na pet godina zatvora uslovno.

Srpski fudbalski menadžer Dejan Veljković nagodio se sa tužilaštvom države Belgije. Posle tri godine akcije belgijske policije koja je nazvana "Čiste ruke" zbog malverzacija u transferima igrača čini se da je istraga završena.

Belgijski mediji pišu da je Dejan Veljković suočen sa brojnim dokazima postigao sporazum sa sudom. Njegov advokat Kris Lujks potvrdio je da će Dejan Veljković biti osuđen na pet godina zatvora uslovno, a moraće da plati i kaznu od 80.000.

Plus, moraće da belgijskim vlastima preda sve što je zaradio na nelegalan način. A, advokat Kris Lujks kaže da to iznosi 4.000.000 evra. Prema njegovom iskazu Dejan Veljković je krivicu uperio ka klubovima, odnosno ka svojim saradnicima iz uprava. Sada je na potezu FS Belgije. Prema navodima medija transferi igrača koji su bili sumnjivi, tužilaštvo je utvrdilo da je na osnovu provizija i lažnih ugovora utajeno između 30.000.000 i 40.000.000 evra.

- Ako Savez bude zaista dosledan, onda neće mnogo klubova moći da igra prvu ligu naredne sezone. Možda će se neki klubovi sakriti tvrdnjama da "nisu bili upućeni" ili da su to radili "pojedinci iz uprave". Ali ako Savez bude dosledan u primeni pravila neki bi klubovi morali da budu izbačeni u drugu ligu. U Italiji su to već uradili sa Juventusom. Ne znam da li belgijski Savez ima hrabrosti za tako nešto - izjavio je Kris Lujks.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track