HRVATSKI ISTORIČAR ISPROZIVAO NENADA BJELICU ZBOG TORCIDE: Kakav jadnik! Hrvatski Srbi pate od Stokholmskog sindroma!
Foto: EPA/ANTONIO BAT, Printscreen

stidi se svog porekla

HRVATSKI ISTORIČAR ISPROZIVAO NENADA BJELICU ZBOG TORCIDE: Kakav jadnik! Hrvatski Srbi pate od Stokholmskog sindroma!

Fudbal -

Goran Šarić smatra da trener Osijeka nema razloga da negira vlastite korene

Goran Šarić, ugledni hrvatski teolog i istoričar iz Rijeke, isprozivao je trenera Osijeka Nenada Bjelicu što se pravdao tamošnjim novinarima da nije Srbin, već polu Hrvat i polu Crnogorac.

Goran Šarić
foto: Youtube screenshot/Balkan Info

To je žestoko naljutilo Gorana Šarića, pa je na svom fejsbuk profilu napisao:

- Kakav jadnik! Hrvatski Srbi pate od Stokholmskog sindroma, kolektivno. Uvek nađu neku prababu koja je bila Ciganka, samo da bi dokazali da nisu Srbi. Ako se ne nađe ni jedan Mađar, Rusin, Turčin u porodičnom stablu do Darvinovog majmuna, onda se pribegne staroj paroli: "Nemojte mene, ja sam Crnogorac." Crnogorstvo, poslednje utočište za Srbe iz Hrvatske.

Goran Šarić
foto: Facebook

Naime, u nedelju, na utakmici u Osijeku navijači splitskog Hajduka "Torcida" tokom utakmice dva kluba, skandirali su Nenadu Bjelici da će ga zaklati, aludirajući na njegovo srpsko poreklo:

- Nenade Srbine, čakija ti ne gine!

Nenad Bjelica
foto: EPA/ANTONIO BAT

Nenad Bjelica se potom pravdao hrvatskim novinarima sledećim rečima:

- Jeste li čuli? Hoćete li ovo notirati? Da znate, pola sam Hrvat, a pola Crnogorac.

Nenadov otac Božo Bjelica rođen je 1942. u Belom Manastiru, pošto se njegov otac, doselio u Baranju iz sela Vrbice kod Nikšića. Božo je kao dete izgubio oko, ali mu to nije smetalo da postane sjajan fudbaler igrajući za Špartu iz Belog Manastira u Drugoj ligi Jugoslavije. Svoj talenat preneo je i na sina kojeg je dobio u braku sa Osječankom Mirjanom. Preminuo je 2002. u Poreču od moždanog udara.

Nenad Bjelica igrao je fudbal za Osijek, a 1992. je zbog rata karijeru nastavio u Španiji, igrajući za Albasete, Betis i Las Palmas. Karijeru trenera počeo je u Austriji, a još je vodio Speciju, Leh i Dinamo iz Zagreba.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track