LEGENDA STRIKTNA: Birhof se protivi održavanju SP na svake dve godine
Foto: EPA/SERGEI ILNITSKY

IZJAVA

LEGENDA STRIKTNA: Birhof se protivi održavanju SP na svake dve godine

Fudbal -

Sportski direktor Fudbalskog saveza Nemačke (DFB) Oliver Birhof rekao je danas da se protivi ideji Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) da se Svetsko prvenstvo odžrava svake dve godine.

"Uvek moramo imati na umu pritisak, koji se stvara igračima. Igrati SP svake dve godine? Još nisam našao nekoga ko bi mi rekao da je to dobra zamisao", rekao je Birhof na konferenciji za medije u Hamburgu.

Nemačka je na putu da se plasira na Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, pošto u svojoj kvalifikacionoj grupi četiri kola pre kraja zauzima prvo mesto sa četiri boda više od drugoplasirane Jermenije.

Birhof smatra da bi Fifa manje trebalo da se fokusira na "maksimiziranje prihoda", a više na "minimalni kvalitet utakmica".

"Želimo da gledamo sjajne utakmice. To više nije moguće sa gustim rasporedom, ni fizički ni psihički", istakao je bivši napadač Milana.

Ranije je odluku Fife kritikovao i trenutni predsednik DFB-a Rajner Koh, koji je istakao da predlog "nije dobar za budućnost fudbala".

Bivši kapiten Nemačke Filip Lam, koji je sa tom selekcijom 2014. godine osvojio titulu na Svetskom prvenstvu, rekao je ove nedelje da je "apsolutno ubedjen da tempo održavanja SP mora ostati ovakav kakav je sada".

Nemačka naredni meč u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, igra 8. oktobra u Hamburgu protiv Rumunije.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track