ENRIKE BLISTAO POSLE POBEDE NAD ITALIJOM: Izuzetno sam zadovoljan! Gavi? On kao da igra u školskom dvorištu
Foto: EPA/Domenic Aquilina

LIGA NACIJA

ENRIKE BLISTAO POSLE POBEDE NAD ITALIJOM: Izuzetno sam zadovoljan! Gavi? On kao da igra u školskom dvorištu

Fudbal -

Trener reprezentacije Španije Luis Enrike rekao je da je zadovoljan igrom i pobedom protiv Italije u polufinalu Lige nacija i ocenio da je mladi igrač Gavi budućnost španskog fudbala.

"Utakmica je bila dobra, obe ekipe igrale su svoj fudbal. Mi smo bili opasni i pritiskali smo ih, kao što su i oni nas, što očekujete od evropskih šampiona. Izuzetno sam zadovoljan. Imali smo jedan i po trening, pa sam oduševljen. Bili smo hrabri i imali smo pravi stav. Privilegovan sam jer imam 50 igrača", rekao je Enrike, preneli su španski mediji.

Španija se sinoć plasirala u finale Lige nacija, pošto je u polufinalu u Milanu pobedila aktuelnog evropskog prvaka Italiju sa 2:1. Španija je tokom većeg dela utakmice bila bolja i prekinula je rekordan niz Italije od 37 utakmica bez poraza.

Enrike je sinoć pružio šansu mladom igraču Barselone Gaviju da debituje i on je sa 17 godina i 62 dana postao najmladji igrač u istoriji španske reprezentacije.

"Gavi? On igra kao da igra u školskom dvorištu ili svom dvorištu. On je budućnost reprezentacije, ali i njen poklon", naveo je Enrike.

Gavi
foto: Profimedia

Italija je od 42. minuta igrala sa desetoricom, pošto je Leonardo Bonuči dobio drugi žuti karton, kada je udario laktom Serhija Buskeca.

Španija se sinoć "osvetila" Italiji za poraz u polufinalu Evropskog prvenstva ovog leta posle jedanaesteraca.

Dvostruki strelac u ekipi Španije bio je Feran Tores.

"Znali smo da je ovo posebna utakmica, ispali smo u polufinalu Evropskog prvenstva i pronašli smo način da ih dobijemo na njihovom terenu u drugom polufinalu", rekao je Tores.

Španija će u nedelju uveče u finalu igrati protiv pobednika večerašnjeg duela aktuelnog svetskog šampiona Francuske i Belgije.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track