Vermezović: Cilj ostvaren, ispravićemo greške do revanša
Foto: BETA

Vermezović: Cilj ostvaren, ispravićemo greške do revanša

Fudbal -
Treneri dve ekipe zadovoljni posle prvog meča

Ne propustite...

Partizanov poraz nade

TROMSO - Trener fudbalera Partizana Vladimir Vermezović posle večerašnjeg poraza od Tromsoa (3:2), u prvom meču plej-ofa za Ligu Evrope, rekao je da je njegov tim ostvario osnovni cilj postigavši gol na gostujućem terenu i istakao da se nada najboljem u revanšu.

„Bila je ovo zanimljiva utakmica, dve ekipe prikazale su dobar fudbal i publika je mogla da uživa. Mi smo u većem delu meča igrali dobro, ai primili smo golove posle neshvatljivih propusta tokom prekida. Znali smo da je to njihovo glavno oružje, ali Bože moj, greške su sastavni deo igre i trudićemo se da ih ispravimo do revanša", izjavio je Vermezović na konferenciji za medije.

On je dodao da veštačka podloga nije uticala na greške u odbrani i da to ne može da bude opravdanje.

„Mi volimo kad je podloga brza i što se toga tiče sve je u redu, kako je bilo njima, tako i nama. Brine me način na koji smo primili drugi i treći gol, kada nijedan moj igrač nije skočio, a radili smo to na treninzima. Kod prvog, Prijović je sjajno reagovao, iskoristio je visinu i tu nema šsta da se prigovori. Takvi trenuci dekoncentracije uvek su kobni protiv odličnih skakačkih ekipa kao što je Tromso“, istakao je Vermezović.

Trener Partizana objasnio je da Saša Ilić nije počeo meč jer nije bio dovoljno spreman.

„Zna se koliko je on važan za našsu igru, nadam se da će za revanš biti 100 posto spreman. Isto važi i za Ostojića“, poručio je Vermezović.

Trener Tromsoa Per-Matijas Hemgo takođe je izrazio zadovoljstvo rezultatom i najavio veliku borbu u Beogradu.

„Imali smo dobrih šansi, odlične prodore preko bokova i kroz sredinu. Ovo je svakako dobar rezultat za nas, jer mi volimo da igramo u gostima. Siguran sam da nas u Beogradu čeka teška utakmica, ali radujemo se dolasku“, rekao je Hemgo.

Na pitanje da li ga plaši atmosfera u Humskoj, koja će sigurno biti znatno "vrelija" nego u Tromsu Hemgo je rekao:

„Naprotiv, takva atmosfera može samo dodatno da nas motiviše. Već sam bio u Beogradu kao selektor mlade reprezentacije i dopala mi se atmosfera na tribinama, grad i zemlja. Radujem se ponovnom dolasku“, zaključio je Hemgo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track