NIKADA NE OTPISUJ PRVAKA SVETA! Francuska posle SPEKTAKULARNOG preokreta savladala Belgiju i prošla u finale Lige nacija!
Foto: AP

LUDNICA

NIKADA NE OTPISUJ PRVAKA SVETA! Francuska posle SPEKTAKULARNOG preokreta savladala Belgiju i prošla u finale Lige nacija!

Fudbal -

Fudbaleri Francuske plasirali su se večeras u finale Lige nacija pošto su u Torinu pobedili selekciju Belgije sa 3:2.Belgija je vodila golovima Janika Karaska u 37. i Romelua Lukakua u 40. minutu, da bi Francuska do preokreta došla preko Karima Benzeme u 62, Kilijana Mbapea u 69. minutu iz penala, i Tea Ernandesa u 90. minutu.

Tokom većeg dela prvog poluvremena bolji rival bila je selekcija Belgije. Prvu šansu imali su preko Kevina De Brujnea, koji je u četvrtom minutu iskoristio odbijenu loptu u šesnaestercu, ali je njegov udarac sa sedam metara odbranio golman Ugo Ljoris.

Do vodjstva Belgija je došla u 37. minutu, kada je sa desetak metara precizan udarac u bliži ugao golmana Ljorisa uputio Karasko.

Tri minuta kasnije rezultat je povećao Lukaku, koji je iskoristio asistenciju De Brujnea u prostor, i iskosa precizno šutirao pod prečku.

U nastavku, Francuska je zaigrala bolje i u 62. minutu je preko Benzeme smanjila rezultat. Asistenciju je upisao Mbape, a Benzema je u šesnaestercu iz okreta pored nekoliko belgijskih igrača uspeo da uputi precizan šut.

Nakon gledanja VAR-a, u 68. minutu dosudjen je penal za aktuelne svetske prvake, nakon što je Juri Tilemans napravio prekršaj nad Antoanom Grizmanom. Precizan sa "bele tačke" minut kasnije bio je Mbape.

Mbape je u 86. minutu sa deset metara šutirao pored gola, a minut kasnije gol Lukakua poništen je zbog ofsajd pozicije.

Francuska je do vodjstva mogla i u 90. minutu, kada je Pol Pogba iz slobodnog udarca pogodio mesto gde se spajaju prečka i stativa.

U istom minutu Francuska dolazi do pobede, kada je Ernandes došao do odbijene lopte, ušao u kazneni prostor i uputio precizan šut.

Protivnik u finalu biće im selekcija Španije, koja je u sredu pobedila Italiju sa 2:1.

Meč za treće mesto izmedju Italije i Belgije igra se u nedelju od 15.00, dok je finale na programu istog dana od 20.45 u Milanu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track