NEVIĐEN SKANDAL U ŠVAJCARSKOJ! Kako bi odbranili Šaćirija popularni portal menjao naslov i UČK nazvao narodnom vojskom! FOTO
Foto: Profimedia, Shutterstock, Printscreen

NEVEROVATNO

NEVIĐEN SKANDAL U ŠVAJCARSKOJ! Kako bi odbranili Šaćirija popularni portal menjao naslov i UČK nazvao narodnom vojskom! FOTO

Fudbal -

Glavna tema u svim regionalnim, ali i svetskim medijima, definitivno je gest jednog anonimnog navijača koji je uleteo na konferenciju Đerdana Šaćirija, nakon meča Švajcarske sa Severnom Irskom, i ogrnuo ga jaknom sa oznakama terorističke organizacije sa Kosova (UČK).

Ovaj potez napravio je pravi bum na portalima i u medijima, ali Švajcarcima u prvi mah nije bilo jasno zašto je sve ovo podiglo toliku "prašinu". Pa, naravno da im nije bilo jasno pošto su švajcarski mediji cenzurisali ovu vest i promenili naslov kako bi zaštitili "svog" reprezentativca.

Naime, u prvoj verziji vesti na napoznatijem portalu u ovoj zemlji Blik-u, pisalo je da je reč o oznakama terorističke organizacije OVK-a, a onda su odlučili to da promene. Par minuta kasnije, naslov je zamenjen i preformulisan. Prvobitna verzija naslova je prepravljena, pa je umesto teroristicka organizacija, napisano "Milicione Snage", u prevodu narodna vojska.

Kako i zašto je došlo po promene naslova i zašto postalo nam je jasno kada je oglasio FS Švajcarske koji je stao u zaštitu svog reprezentativca.

"Neprihvatljivo je da ljudi žele da zloupotrebljavaju fudbalske stadione, a u ovom slučaju intervju igrača posle utakmice, za političku propagandu. Džerdan Šaćiri je reagovao na primeren način, ostao miran i nije odgovorio. Prema našim informacijama, policija je ispitala okrivljenu osobu i njoj je izrečena zabrana prilaska stadionu", poručuje se u saopštenju.

Nedugo zatim, oglasio je i FS Srbije saopštenjem za javnost Jovana Šurbatovića tražeći hitnu reakciju UEFA vezano za ovaj slučaj.

"Upravo pripremamo protesno pismo koje ćemo uputiti FIFA u toku dana. Tražićemo hitnu reakciju i najstrožije sankcije prema Šaćiriju zbog promovisanja zločinačke terorističke organizacije 'OVK' tokom davanja izjave medijima, ali i prema tzv. Fudbalskom savezu Kosova zbog isticanja parole 'Kosovo je Albanija' na meču Švedska - tzv. reprezentacija Kosova i propagiranja ideje 'Velike Albanije'", naveo je Šurbatović za sajt FSS i dodao:

"FS Srbije će iskoristiti sve pravne mehanizme da se odgovorni za ove događaje odstrane iz fudbala".

Šta će biti od svega saznaćemo, verujemo uskoro.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track