Zvezda menja Statut?

Promene na Marakani

Zvezda menja Statut?

Fudbal -
Pojedini čelnici kluba razmišljaju da ukinu izbore za predsednika ukoliko Lukić podnese ostavku

Pravno, sve može.U slučaju da Vladan Lukić podnese ostavku na mesto predsednika Crvene zvezde, čelnici kluba mogli bi da ukinu izbore putem kojih je izabran prvi čovek crveno-belih. Razlog je krajnje jasan: želja da se uštedi novac, jer su majski izbori, kada su članovi birali deputate u Skupštini i predsednika, mnogo koštali klub.Ova informacija je nezvanična, a ukoliko bi postala realnost morao bi da se promeni Statut kluba. Promenu Statuta FK Crvena zvezda može da izvrši Skupština kluba, kako stoji u članu 19, a isto tako Skupština može i da razreši dužnosti predsednika. Zanimljivo je da predsednik kluba može da sazove Skupštinu kluba, koja broji 150 članova. Prema starom Statutu, predsednika je birala Skupština većinom glasova.Vladan Lukić je na mesto predsednika Crvene zvezde izabran na majskim izborima, kada je bio jedini kandidat za prvog čoveka Crvene zvezde. Na izborima je tada učestvovalo 10.081 član.Zanimljivo je da je Lukić dobio 2.968 glasova, dok je Dragan Džajić za mesto u Skupštini kluba dobio najveće poverenje glasača, čak 98 odsto, i to u izbornoj jedinici Beograd.

Ivošević: Dva scenarijaDoktor prava Zoran Ivošević, jedan od pisaca Statuta Crvene zvezde, u intervjuu za Kurir pre mesec dana objasnio je pod kojim uslovima bi Dragan Džajić mogao da postane predsednik kluba:- Postoje dva scenarija. Prvi, da Vladan Lukić podnese ostavku, što bi bio njegov lični čin. Drugi je razrešenje pre kraja petogodišnjeg mandata. Za to je potrebno da postupak pokrene jedna trećina od ukupnog broja članova Skupštine kluba, ali pod uslovom da predsednik izvrši grubu povredu Statuta ili drugih akata. Odluka se donosi prostom većinom članova Skupštine, 50 odsto plus jedan glas - citirao je Statut Zoran Ivošević.

Delije: Oni rade za Zvezdu, mi živimo za njuNavijači Crvene zvezde oglasili su se povodom poslednjih dešavanja u voljenom klubu. Da su Vladan Lukić i aktuelna uprava izgubili poverenje „najvernijih“, najbolje se vidi iz njihovog saopštenja javnosti, u kojem pozivaju na jedinstvo svih zvezdaša. Delije poručuju da ne navijaju za Lukića, već za Zvezdu, tvrde da je sadašnja uprava limitirana i da nije dorasla da vodi klub. Jasno su poručili: oni rade za Zvezdu, a jedino mi živimo za nju!Navijači Crvene zvezde traže da neko smogne hrabrosti da preuzme klub i da to bude neko ko je dorastao takvoj obavezi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track