RONALDOVA TAJNA USPEHA KOŠTA 50.000 EVRA: Trenira 5 puta dnevno, jede 6 puta, a zahvaljujući OVOJ SPRAVI i u 36. godini briljira
Foto: Profimedia

Nema mu ravnog

RONALDOVA TAJNA USPEHA KOŠTA 50.000 EVRA: Trenira 5 puta dnevno, jede 6 puta, a zahvaljujući OVOJ SPRAVI i u 36. godini briljira

Fudbal -

Retko koji fudbaler u poznijim 30-tim godinama života može da igra na vrhunskom nivou.

Među njima je svakako Kristijano Ronaldo, koji je sa 36 godina najbolji u najjačoj ligi na svetu.

Portugalac je nedavno proglašen za igrača meseca u Premijer ligi, pa se mnogi pitaju u čemu je njegova tajna?

Poznato je da Ronaldo puno trenira. Dnevno odradi dva treninga sa ekipom, a ima još tri svoja treninga. Jedan je u teretani, drugi u bazenu i treći na pilatesu.

Kristijano ima i neobičan režim ishrane. Jede šest puta dnevno. Doručkuje obično sir i nemasni jogurt, za užinu najčešće jede tost s avokadom i nekim od prirodnih namaza. U toku dana ima dva ručka i dve večere. Dva puta je na meniju glavno jelo pileće belo meso, a dva puta riba, sa salatom, maslinama i eventualnim jajem kao prilogom. Ronaldo konzumira puno žitarica i voća tokom dana između obroka. Od pića, gotovo uvek pije samo vodu.

Osim toga, budi se ujutru što je ranije moguće, a obavezno spava osam sati. Tokom dana kratko dremne četiri do pet puta.

Međutim, sve ovo ne bi bilo dovoljno da Ronaldo bude na nivou na kojem jeste. Nakon toliko treninga potrebna je i kvalitetna regeneracija tela. Pri prelasku iz Juventusa u Mančester junajted, jedan od uslova koje je postavio Portugalac bio je prevoz skupe ledene komore iz Italije u Englesku.

Krioterapijska komora koja košta 50.000 evra je ta koja na briljantan način oporavlja Ronalda. "Ledena komora" služi za oporavak mišića i tako smanjuje mogućnost za istegnuće i upalu. Ronaldo u njoj stoji po tri minuta na -200 stepeni celzijevih.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track