NEVEN SUBOTIĆ JE DEFINITIVNO SPECIFIČAN FUDBALER: Piše knjigu, nema klub i kaže da veliki novac obesmišljava fudbal!
Foto: Profimedia

svoj čovek

NEVEN SUBOTIĆ JE DEFINITIVNO SPECIFIČAN FUDBALER: Piše knjigu, nema klub i kaže da veliki novac obesmišljava fudbal!

Fudbal -

Bivši reprezentativac Srbije ima neke druge prioritete u životu

Neven Subotić poznat je kao fudbaler koji nikada nije želeo previše da se eksponira u javnosti. Kakav je bio na vrhuncu slave, takav je i danas kad karijeru privodi kraju. Nekadašnji reprezentativac Srbije vrlo blizu je odluke da više i ne igra fudbal.

U razgovoru za nemački "RBB24" Neven Subotić (32) rekao je, da je za njega sport svetinja. Sem o karijeri pričao je o tome kako piše njigu i privodi je kraju, o svom angažovanju u društveno odgovornoj delatnosti i posvećenosti fudbalu.

Neven Subotić
foto: Profimedia

Poslednji klub za koji je igrao Neven Subotić bio je austrijski Altah, a pre njega imao je epizodu u turskom Denizliju, nosio je dres Union Berlina i francuskog Sent Etjena. Vrhunac karijere imao je u Dortmundu. Upitan da prokomentariše, da li je okončao karijeru, rekao je kroz osmeh:

- Ne bih još išao tako daleko. Imao sam nekoliko ponuda tokom leta, ali u fudbalu sam 15 godina i znam tačno šta želim. Ako to ne nađem, ne želim da idem bilo gde, da prihvatam bilo šta. Mora da bude dobro i po mene i po klub, za trenera, za tim. Ako se neka od tih kockica ne uklapa na način da može da donese uspeh, mene to ne privlači.

Neven Subotić
foto: Profimedia

Neven Subotić izneo je svoje mišljenje i o ogromnom novcu koji se poslednjih godina okreće u fudbalu.

- Sport sam po sebi je prelepa stvar. Ne mogu da objasnim koliko mi znači. Bez obzira na biznis, sport je za mene nešto sveto, nešto što delimo među sobom, što stvara zajednice, društvo. Ali sport ne postoji u vakumu. Postaje sve više komercijalizovan. Uključeno je mnogo novca, od kojeg i ja zarađujem. Jasno je, međutim, da svakom novom godinom i svakim novim transferom sve postaje sve apsurdnije.

Neven Subotić
foto: Instagram Printscreen

Neven Subotić je čovek koji duži niz godina ima fondaciju kojom pomaže siromašne u Africi, gde podiže bunare i brine za decu.

- Sve to se nije desilo preko noći. Moji roditelji su me tako učili. Naravno i ljudi iz mog okruženja sa kojima sam živeo. Zato sam sada počeo da pišem knjigu koja će biti dostupna svima u junu 2022. godine. Prošle su godine dok nisam došao na nivo da sam sebe definišem i odlučim šta želim od života - zaključio je Neven Subotić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track