SADIK JE SLUČAJNO OTIŠAO U ALMERIJU: Partizana je pogledao Bog i doneo mu MILIONE EVRA, Španci su hteli drugog igrača!
Foto: Starsport©

otkrivena tajna

SADIK JE SLUČAJNO OTIŠAO U ALMERIJU: Partizana je pogledao Bog i doneo mu MILIONE EVRA, Španci su hteli drugog igrača!

Fudbal -

Neverovatnu priču izneo bivši trener kluba iz Andaluzije Žoze Gomez

Umar Sadik i njegov transfer iz Partizana u Almeriju, najbolja je prodaja crno-belih u protekloj deceniji. Još od transfera Stefana Savića u Mančester siti 2011. godine, kada je klub iz Humske zaradio 12.000.000 evra, ali mu je pripalo pola od te sume, jer je ostatak išao menadžerima i BSK Borči.

Bivši trener Almerije Žoze Gomez otkrio je u razgovoru za španski "El Pais" dugo skrivanu tajnu vezanu za Umara Sadika, možda i najboljeg fudbalera Segunde, i njegov transfer iz Partizana. Ako je verovati Portugalcu, Nigerijac je slučajno završio u Almeriji, donevši Partizanu milione evra.

- Tražili smo zamenu za Darvina Nunjeza kojeg smo za 20.000.000 evra prodali u Benfiku i morali smo da budemo pažljivi u izboru. U Portugalu se srpsko prvenstvo prati dosta među fudbalskim ljudima. Pričali su mi o Partizanovom napadaču koji je igrao za portugalski Nasional (Rikardo Gomez op.a.). Hteli smo da vidimo njega, a videli smo Sadika. Zaintrigirao me je i rekao sam upravi kluba da ga svakako dovede. Otišli smo po jednog, a vratili se sa drugim igračem. Da, bila je to slučajnost. Ali takve stvari se dešavaju u fudbalu - otkrio je Gomez.

Rikardo Gomes
foto: Starsportphoto

Zanimljivo u celoj priči je da Rikardo Gomez u to vreme nije bio u Partizanu, prodat je godinu dana ranije u Ujedinjene Arapske Emirate. U klub Al Šarja za 3.000.000 evra. Na stranu sve rečeno od strane Portugalca, Partizan je napravio sa Almerijom fantastičan posao za Umara Sadika i zgrnuo lepe pare.

Transfer je iznosio 5.000.000 evra, uz fantastične klauzule. Prvi bonus od 500.000 evra je već stigao u Partizan, kada je Sadik postigao 20. gol u dresu Almerije. Potom je ostvaren i drugi vredan 500.000 evra kada je Nigerijac upisao 50. utakmicu u dresu kluba iz Andaluzije.

Glavni bonus od 3.000.000 evra je na čekanju. Ukoliko Almerija izbori plasman u La Ligu i on će biti isplaćen Partizanu. Tada će transfer biti kompletiran i iznosiće sjajnih 9.000.000 evra.

Ono što treba da brine ljude iz Partizana, jeste sjajna forma Umara Sadika i činjenica da je zanimljiv mnogim klubovima iz Španije, ali i Italije. Nigerijac deli prvo mesto na listi strelaca druge lige Španije sa šest golova. Ovog leta bio je blizu odlaska u Sevilju, međutim cena od 25.000.000 evra bila je previsoka. Za Sadika se raspitivala i Atalanta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track