ČARAPANI OPTIMISTI PRED UTAKMICU SA ZMAJEVIMA: Napredak gostuje Voždovcu u Beogradu
Foto: Ž. M.

KONFERENCIJA

ČARAPANI OPTIMISTI PRED UTAKMICU SA ZMAJEVIMA: Napredak gostuje Voždovcu u Beogradu

Fudbal -

Čarapani su, konačno, kompletirali ekipu, posle brojnih povreda prvotimaca, ali su, privremeno, ostali bez trenera Milana Đuričića, koji je imao operaciju na kičmi i uspešno se oporavlja. Đumi je i dalje uz svoj tim i u stalnom je kontaktu sa saradnicima. Posle dve nedelje pauze, zbog obaveza reprezentativnih selekcija, u petak se nastavlja prvenswtvo Super lige Srbije, a Napredak gostuje Voždovcu.

-Očekuje nas teška utakmica sa tradicionalno neugodnim protivnikom. Pre reprezentativne pauze Voždovac je promenio trenera, pa ubedljivo slavio u Subotici (4:0). U međuvremenu su Zmajevi imali dovoljno vremena da prihvate zahteve novog trenera. Generalno, u pitanju je ekipa koja predstavlja spoj mladosti i iskustva, sa nekoliko internacionalaca u svojim redovima. Sa druge strane, što se nas tiče, dobra stvar je što smo u prethodnoj nedelji imali kompletan igrački kadar na okupu. Oporavili su se Kočić, Kunić, Kerkez i Đuričković, sanirane su i neke lakše povrede. Kao i uvek, atmosfera je odlična, momci rade izvanredno i sigurno je da ćemo na krovu TC Stadion dati maksimum, kako bi se vratili neporaženi, izjavio je Nikola Stojanović, prvi asistent šefa Stručnog štaba Milana Đuričića.

Napredak ima veoma loš bilans sa Voždovcem u Beogradu, samo je u avgustu 2016. na krovu TC Stadion, odigrao nerešeno i bez golova.

-Tradicija postoji da bi se rušila. Domaćinu svaka čast. To je mlada, brza ekipa, sa nekoliko iskusnih igrača, ali ima i određenih slabosti, koje ćemo pokušati da iskoristimo. Posle ubedljivog trijumfa nad Spartakom, sigurno su puni optimizma i samopouzdanja. Mi smo u maloj krizi rezultata, ali ne i igre. Očekujem da nastavimo sa dobrim partijama, ovom prilikom i nadogradimo željenim rezultatom i vratimo se iz Beograda sa bodovima, uveren je u pozitivan ishod utakmice u Beogradu Dejan Kerkez, stub odbrane Napretka.

Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track