IZDAJA! ROBERTO KARLOS NAM ZABIO NOŽ U LEĐA! U Srbiji ga školovali za trenera, a on preuzima selekciju tzv. Kosovo?!

OVO BI BILO BAŠ PREVIŠE

IZDAJA! ROBERTO KARLOS NAM ZABIO NOŽ U LEĐA! U Srbiji ga školovali za trenera, a on preuzima selekciju tzv. Kosovo?!

Fudbal -

Umesto hvala FSS i Srbiji što su mu pomogli da dobije trenersku licencu, dobijamo šamarčinu! Prištinski mediji pišu na sav glas: Roberto Karlos blizu je preuzimanja klupe selekcije tzv. države Kosovo?!

Mnogi ljubitelji čuvenog brazilskog fudbalera Roberta Karlosa u Srbiji razočarali su se kada su čuli da bi legendarni fudbaler mogao da preuzme klupu takozvane države Kosovo.

Naime, mediji u Prištini su preneli ovu senzacionalnu vest, a priča se uveliko da je Brazilac prvi kandidat, jer je savez Kosova otpustio dosadašnjeg selektora, Švajcarca Bernarda Šalandesa. Ukoliko bi Roberto Karlos prihvatio ovu ponudu, bio bi mu to prvi posao još od 2015. godine kada je trenirao Delhi Dinamos iz Indije.

Roberto Karlos, fudbal
foto: Reuters

Međutim, ono što nam posebno bode oči, kada je reč o preuzimanju klupe Kosova, jeste to što je Brazilac veliki prijatelj Srbije. Legendarni brazilski fudbaler bio je učenik škole Fudbalskog saveza Srbije!

On je 2018. godine pohađao školu za trenersku A licencu u Obrazovnom centru FSS. Sada su osvanule fotke i sa ručka gde je bio u društvu bivšeg fudbalera Partizana Milana Obradovića i fudbalskog menadžera Dina Pašalića...

Roberto Karlos

Uz Roberta Karlosa, za naslednika Bernara Šalandesa pominju se i Valter Zenga, bivši trener Crvene zvezde, zatim Đani de Bijasi, još jedan čuveni italijanski fudbaler, kao i nekadašnji trener Bajerna Feliks Magat. Kosovo je na poslednjem mestu Grupe B kvalifikacija za Mundijal, lider grupe je Švedska, a zatim slede Španije, Grčka i Gruzija.

Vole ga

Osvanuo na bilbordu u Prištini!

Roberto Karlos je 2014. godine bio trener turskog kluba Sivaspora. Igrao je na gostovanju meč protiv fudbalskog kluba Priština, a u njegovu čast, u tom gradu je postavljen bilbord s njegovim likom koji je najavljivao utakmicu. Sada se ponovo na Tviteru pojavila ova slika, a povod je upravo moguć dolazak Brazilca na klupu Kosova.

Biografija za ponos

Legenda "kraljevskog kluba"

Bogatu karijeru imao je Roberto Karlos! Igrao je za Palmeiras, Inter, Real Madrid, Fenerbahče, Korintijans i Anži. Ipak, slavu je stekao u Realu, gde je igrao 11 godina (od 1996. do 2007) i na 370 mečeva postigao 47 golova. Profesionalnu karijeru završio je u ruskom Anžiju. Za reprezentaciju Brazila igrao je od 1992. do 2006. Na tri svetska prvenstva je igrao tri finala, a postao je prvak sveta sa Brazilom 2002. Dve godine je radio u Anžiju iz Mahačkale, prvo kao pomoćni trener, a zatim kao direktor prvog tima. Nakon toga, preuzeo je turski Sivaspor.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track