NAJUBEDLJIVIJE POBEDE CRVENE ZVEZDE U LIGI: Kolubara je još dobro i prošla, VARDAR, SLOBODA I NAPREDAK demolirani su 9:1
Foto: Starsportphoto

istorijat

NAJUBEDLJIVIJE POBEDE CRVENE ZVEZDE U LIGI: Kolubara je još dobro i prošla, VARDAR, SLOBODA I NAPREDAK demolirani su 9:1

Fudbal -

Crveno-beli iza sebe imaju pregršt trijumfa sa velikom gol razlikom.

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Kolubaru u Lazarevcu rezultatom 7:1 (6:0) i tako upisali jednu od najubedljivijih pobeda u domaćim okvirima. Strelci su bili Dragović 8, Ben 16, Ivanić u 19. i 36, Pavkov u 24. i 42, te Lazetić u 88. minutu.

Dragoslav Šekularac
foto: FK Crvena zvezda

U nacionalnom šampionatu najubedljivije pobede crveno-beli su zabeleželili su protiv Slobode iz Tuzle, Vardara i Napretka rezulatatom 9:1. Prvi meč odigran ovim ubedljivim rezultatom je protiv Vardara u sezoni 1957/58 kada je prvi put u prvenstvu Jugoslavije naš tim zabeležio najubedljiviju pobedu, a golove su postigli Tasić (3), Kostić (2), Šekularac (2), Toplak i Mitić. Sledeća po redosledu je utakmica sa Slobodom iz Tuzle u sezoni 1980/81 kada su crveno-beli ponovili identičan uspeh. Strelci na tom meču bili su Borovnica (5), Blagojević, Petrović, Repčić i Janković. Treći put kada je utakmica završena rezultatom 9:1 bila je protiv Napretka u sezoni 2000/01 u okviru 32. kola. Ovu pobedu fudbaleri su izborili golovima Lerinca dva puta, Jelića (2), Pjanovića Lalatovića, Drulića, Aćimovića i Mirkovića.

Sledeća najubedlivija pobeda bila je protiv ekipe 14. Oktobar 1946. godine rezultatom 8:0 i to je prva ubedljiva pobeda u prvenstvu koju je klub ostvario golovima Tomaševića (4), Šećerova (2), Aranđelovića i Šapinca. Slede utakmice protiv Čukaričkog i Rada koje su završene rezultatom 8:1. Protiv Čukaričkog taj rezultat je ostvaren u sezoni 1996/97 u kojoj su strelci bili Jovičić (3), Vulević (2), Anić, Mićić i Marinović, dok je protiv ekipe Rada tim rezultatom Zvezda slavila u sezoni 1994/95 golovima Krupnikovića (3), Stefanovića (2), Petkovića, Perovića i Kovačevića.

Goran Drulić
foto: www.crvenazvezdafk.com

U Kupu Srbije najubedljiviju pobedu Crvena zvezda je zabeležila protiv ekipe Mladosti iz Podgorice rezultatom 10:1 u sezoni 1998/99. Golove su postigli Drulić (4), Gojković (3), Aćimović (2) i Bunjevčević. Sledeće dve ubedljive pobede zabeležene su rezultatom 9:0 protiv Veleža u sezoni 1954/55 u kojoj su pogotke dali Mitić (4), Spajić (4) i Đajić, kao i protiv Hajduka sa Liona u sezoni 1997/98 golovima Jovičića (3), Škorića (2), Georgijevskog, Ognjenovića, Gojkovića i Drulića. Pored pobede nad Trepčom prošlog četvtrka, naš tim je takođe zabeležio pobedu protiv ekipe Kvarnera u sezoni 1952/53 rezultatom 8:1 u korist našeg tima, a pobedu su golovima izborili Zlatković (3), Vukosavljević (3) i Živanović (2).

Rajko Mitić
foto: Kako sam rastao/Filmske novosti/Printscreen

U evropskim takmičenjima crveno-beli su bili više nego dominantni. Najubedljiviju pobedu Crvena zvezda je zabeležila protiv ekipe Didelanža u prvom kolu Kupa evropskih šampiona u sezoni 1957/58 rezultatom 9:1, a golove na tom meču postigli su Kostić i Cokić po četiri i Rajko Mitić jedan. Sledeći meč je završen rezultatom 8:0 u prvom kolu Kupa šampiona protiv Linfilda u sezoni 1969/70. Strelci na toj utakmici su bili Karasi tri puta, Džajić dva puta, Lazarević, Klenkovski i Aćimović.

Crvena zvezda, Herta, Dušan Savić
foto: Crvenazvezdafk.com

Sledeće jedna od najubedljivijih utakmica u Evropi bila je protiv Hibernijansa u prvom kolu Kupa evropskih šampiona u sezoni 1981/82, a golove na toj utakmici postigli su po dva puta Petrović, Dušan i Radomir Savić, kao i Šestić i Goračinov. Naredni meč u kojem je tim zabeležio jednu od ubedljivijih pobeda jeste utakmica protiv ekipe Kolhetija u kvalifikacijama za Kup UEFA u sezoni 1998/99 rezultatom 7:0. Strelci na tom meču su bili Mićić tri puta, Ognjenović dva, Pantelić i Gojković.

Kristijan Borha
foto: Starsport©

Poslednji meč u Evropi završen velikim rezultatom jeste duel protiv Ventspilsa u kvalifikacijama za Ligu Evrope u sezoni 2011/12, kada je Zvezda slavila rezultatom 7:0 golovima Kaluđerovića (2), Borhe (2), autogolom Martineza, Lazovića i Mezenge.

Kurir sport/www.crvenazvezdafk.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track