SPAS U POSLEDNJEM TRENUTKU: Arsenal nekako izbegao blamažu! Svet se čudi KATASTROFALNOJ greški sudije i golu u 95. minutu (VIDEO)
Foto: Profimedia

Ludilo

SPAS U POSLEDNJEM TRENUTKU: Arsenal nekako izbegao blamažu! Svet se čudi KATASTROFALNOJ greški sudije i golu u 95. minutu (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Arsenala izbegli su novu bruku u Premijer ligi pogotkom Aleksandra Lakazeta u 95. minutu utakmice!

Topdžije su pred domaćim navijačima, u 8. kolu, odigrale meč bez pobednika sa Kristal Palasa koji je završen rezultatom 2:2, a pored gola u poslednjim sekundama, ljubitelji fudbala u neverici komentarišu katastrofalno suđenje u jednoj od najjačih liga na svetu.

Nije krenulo loše po ekipu Mikela Artete pošto je Pjer-Emerik Obamejang u osmom minutu doneo prednost domaćinu.

Gabonac je do trećeg gola u sezoni stigao nakon udarca Pepea i odbrane Gaite.

Neverovatan momenat se dogodio u završnici prvog dela igre, a u glavnoj ulozi se našao poznati sudija, Majk Din. On je šokirao sve prisutne, ali i one koji su čitavu situaciju videli preko televizije ili snimka na društvenim mrežama.

U 42. minutu je vezista Kristal Palasa, Džejms Mekartur namerno i bezobrazno šutnuo Saku jakim intezitetom. Međutim, Din je odlučio da pokaže po žuti karton obojici igrača, pa nikome nije jasno kako Mekartut nije momentalno isključen.

Saka je zbog bola ostao u svlačionici na poluvremenu, a gosti su stigli do izjednačenja preko Kristijana Benteka.

Snažni centarfor je u 50. minutu iskoristio grešku protivnika, lepo je sebi obezbedio dobru poziciju i onda loptu poslao u ugao golmana Remsdejla.

Potpuni preokret je doneo Odson Eduar, engleski napadač pogotkom u 73. minutu.

I tada su pogrešili fudbaleri Arsenala, omogućili su kontranapad u kojem se Eduar sjajno snašao. Šutirao je snažno, a lopta je od prečke pala u gol.

Fudbaleri Arsenala se nisu predavali do poslednjeg trenutka i u istom su za to i nagrađeni. Aleksander Lakazet je postigao prvi gol u Premijer ligi ove sezone u 95. minutu.

Iako je nadoknada vremena iznosila četiri minuta, Din je dozvolio domaćinu da izvede poslednji korner, a uz neverovatnu količinu sreće, lopta je u prepunom kaznenom prostoru stigla do napadača koji je postavio konačan rezultat.

Luka Milivojević je kao kapiten predvodio Kristal Palas sve do 67. minuta kada ga je zamenio Kujate.

Arsenal je bodom stigao do 12. pozicije na tabeli. Posle osam kola imaju 11 bodova, dok Kristal Palas sa osam bodova zauzima 14. mesto.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track