KAPITEN LAZAR MARKOVIĆ O ANEGDOTI OKO DEBIJA: Majka me nije pustila jer nisam bio dobar u školi i onda je stigao poziv Stanojevića
Foto: FK Partizan

LIGA KONFERENCIJE

KAPITEN LAZAR MARKOVIĆ O ANEGDOTI OKO DEBIJA: Majka me nije pustila jer nisam bio dobar u školi i onda je stigao poziv Stanojevića

Fudbal -

Marković i Stanojević bili u fokusu zvaničnog YouTube kanala Konferencijske lige pred derbi meč sa belgijskim Gentom u četvrtak na stadionu Partizana.

Fudbaleri Partizana spremaju se za četvrtak i novu utakmicu u Konferencijskoj ligi, možda i presudnu u borbi za prvo mesto u grupi. Nakon odličnog starta i istovetnih pobeda sa 2:0 nad kiparskim Anortozisom u gostima i estonskom Florom, crno-beli će u Humskoj (četvrtak, 21.00) dočekati Gent u borbi za čelo tabele, a tim povodom kapiten Lazar Marković (27), otkrio je jednu zanimljivu anegdotu o sebi i Partizanu.

Meč Partizan - Gent biće okršaj timova koji su u odličnoj poziciji da i narednog proleća igraju u Konferencijskoj ligi, a zbog toga su Marković i trener Aleksandar Stanojević bili u fokusu zvaničnog YouTube kanala UEFA Konferencijske lige.

- Mi smo familijarno partizanovci. Odmalena smo naučeni da volimo Partizan. Sećam se anegdote kad je trebalo da debitujem za Partizan. Mene majka nije pustila na pripreme ili neki turnir sa kadetima Partizana, jer nisam nešto bio dobar u školi. I onda je stigao poziv od šefa Stanojevića i tako sam debitovao. Tako se sve namestilo, na kraju je ispalo kako je ispalo - rekao je Lazar Marković.

torta, Lazar Marković, Partizan
foto: FK Partizan

Popularni Markec je govorio o svom povratku u klub u kojem je ponikao. On iza sebe ima i bogatu internacionalnu karijeru, jer je igrao za: Benfiku, Liverpul, Fenerbahče, Sporting, Hal, Anderleht i Fulam. Za reprezentaciju Srbije je odigrao 22 utakmice i dao tri gola.

- Potrebno mi je bilo da se vratim, zbog sebe prvenstveno. Bio sam prepun emocija kad sam podigao dres sa svojim brojem 50. Sad sam ja jedan od starijih i iskusnijih, vratio sam se iz inostranstva i naravno, imam veliki pritisak - poručio je Marković.

Trener Stanojević otkriva zbog čega je Marković danas važan deo tima Partizana.

- On ima najveći uticaj na našu ekipu, sa njegovom harizmom i ponašanjem. S druge strane, znam ga od 16. godine. Bio sam tad 2010. trener tima, stavio sam ga 2011. već kao startera. Imao je 16 i po golova i postigao je desetak golova te sezone. Iskočio je, postao reprezentativac i napravio dobru karijeru - rekao je Aleksandar Stanojević.

Na kraju, Marković kaže zbog čega je rad sa Stanojevićem za njega dobar.

- On je pomogao svim igračima, ne samo meni. On izvlači maksimum iz igrača i on prvi zna koliko je Partizan veliki klub i koje su tvoje emocije. On izvlači iz nas tu energiju - poručio je Lazar Marković za TV magazin Konferencijske lige.

Kurir sport/ L. D.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track