BIVŠI GOLMAN REPREZENATCIJE SRBIJE INSAJDER BELGIJANCIMA PRED MEČ U HUMSKOJ: Zaustavite Natha i završili ste pola posla! FOTO
Foto: Starsport©

ISKRENO

BIVŠI GOLMAN REPREZENATCIJE SRBIJE INSAJDER BELGIJANCIMA PRED MEČ U HUMSKOJ: Zaustavite Natha i završili ste pola posla! FOTO

Fudbal -

Fudbaleri Partizana u četvrtak od 21 čas igraju protiv Genta meč 3. kola grupne faze Lige konferencija.

Naredna dva duela Partizana i Genta mogla bi da budu od izuzetne važnosti za crno-bele koji bi povoljnim rezultatom mogli da obezbede proleće u Evropi, važan pomak po pitanju nacionalnog koeficijenta, ali i ulazak među 50 najboljih klubova na Starom kontinentu. Važnost bodova ne izostaje ni iz perspektive Genta koji je, poput srpskog predstavnika, ostvario maksimalan učinak u prva dva kola grupne faze Lige konferencije, a pred gostovanje u Humskoj zakazano za četvrtak od 21.00 insajderske infomacije Belgijancima je dostavio Bojan Jorgačević.

Nekadašnji čuvar mreže koji je ostavio trag u Belgiji, danas je zaposlen u Crvenoj zvezdi, a o adutima večitog rivala govorio je za Niuvsbald.

"Vezali su šest pobeda u zvaničnim utakmicama. Retko su van ritma i jedini poraz ove sezone su pretrpeli u gostima Santa Klari, a jedini remi u prvenstvu upisali su protiv Crvene zvezde. Golman Popović je mlad i neiskusan, ali ima fantastične dane. Nekad se, sa druge strane, vidi i njegova ranjivost. Štoperski par Saničanin - Miletić je čvrst u duelima i opasan u ofanzivi prilikom prekida, ali svakako da Gent ima svoje šanse", rekao je Jorgačević.

Bojan Jorgačević
foto: Starsport

Danas trener golmana, do tančina se osvrnuo na kvalitete crno-belih.

"Partizan ima iskusan vezni red. Zdjelar je glavna karika, dosta se kreće i vrši presing po celom terenu. Ipak, Natho je neprikosnovena zvezda tima, može jednim potezom da odluči utakmicu. Ukoliko ga Gent neutrališe obaviće 50 odsto posla. Rikardo je prva pretnja u ofanzivi i zajedno sa Markovićem i Meningom čini veoma opasnu trojku."

Jorgačević se potom osvrnuo na slabosti Partizana.

"Najveće šanse Genta su po bokovima. Posebno nestabilan je Miljković koji je veoma ranjiv i nesiguran kada je ispred njega brz protivnik. Na tom boku je i Markovć koji ima vrlo malo udela u defanzivi. Na levoj strani je Urošević koji šalje dosta centaršuteva, ali oni nisu uvek tačni i izlascima napred ostavljaju dosta prostora pozadi."

Bojan Jorgačević
foto: Starsport

Posebnu pažnju u belgijskom fudbalu Jorgačević posvećuje bivšim klubovima Gentu i Brižu.

"Gledam većinu njihovih utakmica. Gent mi je pružio priliku da se dokažem u evropskom fudbalu i na tome ću mu biti večno zahvalan. Čast mi je što sam bio deo kluba i uvek ću ih podržavati jer su mi dali sve što sada imam. Zahvaljujući tom klubu sam ovo danas. Transfer u Briž bio je iz sportskih razloga, ali je Gent ostao u mom srcu", kazao je aktuelni koordinator golmana u Zvezdinoj školi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track