dokaz

PARTIZAN NAJBOLJI FUDBALSKI KLUB NA SVETU? Lepo je videti takav podatak, ali to je daleko od realnosti, igraju u TREĆOJ LIGI

Fudbal -

Na osnovu istraživanja ugledne Fudbalske opservatorije (CIES), Partizan je trenutno najbolji fudbalski tim na svetu!

Veliko statističko istraživanje, koje se tiče odnosa stvorenih velikih šansi i prilika koje je imao protivnik, podsetimo, pokazalo je da je Partizan trenutno neprikosnoven.

Tako su crno-beli završili ispred Ajaksa, Salcburga, Benfike, ali i najvećeg rivala Crvene zvezde koja je na 5. mestu.

Doktor fizičke kulture Aleksandar Janković smatra da je lepo videti ovakav poredak, ali naglašava da je to daleko od realnosti.

- Jedino merilo u fudbalu su rezultati. Ovakve statistike nisu realne. Crvena zvezda igra u drugoj, a Partizan u trećoj ligi evropskog fudbala. U domaćoj ligi igraju sa protivnicima koji su daleko ispod njih. Lepo to izgleda, ali nije baš tako - rekao je Janković u jutarnjem programu Kurir televizije.

Janković se osvrnuo i na reprezentaciju Srbije i na meč odluke protiv Portugala za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru.

- Imamo mnogo igrača koji potvrđuju svoj kvalitet. Pravi protivnik nas čeka u decembru. Godinama nismo pobedili neku ekipu iz vrha evrpskog fudbala. Poslednji put smo pobedili Nemačku 2010, a pre toga čak 1990. na Svetskom prvenstvu u Italiji. Naše komšije recimo često pobeđuju velike ekipe - smatra Janković.

Piksi
foto: Starsport©

Novi selektor Dragan Stojković Piksi je prema njegovim rečima napravio revoluciju u igri reprezentacije.

- Igra ofanzivni fudbal i pomerio je loptu na protivničku polovinu. Zahteva da se igrači dosta kreću bez lopte. Naši igrači to dobro rade i u svojim klubovima - naglasio je Janković.

Juventus se uzdigao posle lošeg starta sezone, ima šest vezanih pobeda, a večeras (21.00) ga očekuje teško gostovanje Zenitu. Domaćin želi da sruši Staru damu, a kvota na keca je 3,25, iks je 3,20, dok je dvojka 2,45. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zenit - Juventus.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

02:48

NAĐ: Za mene je Šaćiri nebitna ličnost, da mi neko da i ja bih obukao majicu RATKA MLADIĆA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track