CRNO-BELI VEČERAS (21.00) DOČEKUJU GENT Stanojević: Partizan će igrati ofanzivno, rušimo tradiciju protiv belgijskih klubova!
Foto: Starsport©

liga KONFERENCIJE

CRNO-BELI VEČERAS (21.00) DOČEKUJU GENT Stanojević: Partizan će igrati ofanzivno, rušimo tradiciju protiv belgijskih klubova!

Fudbal -

Puni samopouzdanja, crno-beli večeras u Beogradu u derbiju UEFA Lige konferencije dočekuju Gent

Fudbaleri Partizana igraju večeras derbi meč u UEFA Ligi konferencije protiv belgijskog Genta. Oba tima su pobedila u prva dva kola. Početak utakmice na stadionu u Humskoj ulici je u 21 čas (RTS 1, Arena sport). I jedni i drugi najavljuju napadački fudbal, a crno-beli se uzdaju i u veliku podršku navijača.

Svi igrači su zdravi, a od posledica virusa korona oporavili su se štoper Siniša Saničanin i talentovani levokrilni napadač Nemanja Jović.

- Pred nama je jedna od odlučujućih utakmica za evropsko proleće. Gent nam je u ovom trenutku direktan konkurent za prvu poziciju u grupi, naredna dva meča s njima dosta toga će odlučiti. Igraćemo ofanzivno i znam tim koji će početi utakmicu - najavio je Aleksandar Stanojević.

Aleksandar Stanojević
foto: Starsport©

Partizan je ostvario veliki uspeh 2010. godine, kada je posle penala eliminisao najtrofejniji klub Belgije Anderleht i izborio drugo učešće u Ligi šampiona u prvom Stanojevićevom trenerskom mandatu, ali je tradicija sa belgijskim klubovima loša, jer su crno-beli bili slabiji od Standarda, Briža, Genka i Šarlroe.

- Nadamo se da ćemo prekinuti taj loš niz. Belgijanci imaju dobru ligu, dosta ulažu u fudbal. Gent je dobra ekipa, igrala je promenljivo jer je imala dosta povređenih igrača, svi osim jednog su se u međuvremenu vratili... Imaju šest-sedam visokih i snažnih napadača koje stalno rotiraju, vole da rizikuju. Mislim da ni oni ne znaju ko će im igrati u napadu.

FK Partizan
foto: Starsport©

Gent je u Beograd doputovao sa sedmoricom napadača i teško je predvideti da li će od početka na terenu biti novajlija Darko Lemajić.

- Pratili smo sve Lemajićeve mečeve, ali imaju i Depoatra, sličnog po stilu, igrači su visoki iznad 190 cm. Možda će da stavi Bezusa, eventualno Holanđanina, možda i Ođiđu Ofoa gurne napred. Stalno menjaju sastav. Ako ne krene onako kako želimo, imamo i opciju B - zaključio je Stanojević.

Nema straha

Popović: Da sačuvam mrežu

Prvi golman Partizana Aleksandar Popović dobro je upoznat sa mogućnostima navalnih igrača Genta:

- Ne mogu svi oni da igraju. Želećemo da nametnemo naš stil. Mislim da mreža Partizana može i ovog puta da ostane sačuvana, ceo tim igra zajedno, igra i defanzivno, bori se...

Aleksandar Popović
foto: www.partizan.rs

Posle pobeda nad Anortozisom i Florom, Partizan večeras (21.00) dočekuje rivala za prvo mesto u grupi - Gent. Tri boda bi crno-belima donela veliku prednost u ovoj trci. Kvota na keca je 2,35, iks je 3,30, a dvojka 3,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Gent.

(Kurir sport/Lazar Delić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja