NEMA PREDAJE! Zvezda večeras (18.45) igra protiv protiv Mitjilanda, Stanković bez Kataija i Pavkova u Danskoj
Foto: Starsport©

LIGA EVROPE

NEMA PREDAJE! Zvezda večeras (18.45) igra protiv protiv Mitjilanda, Stanković bez Kataija i Pavkova u Danskoj

Fudbal -

Crveno-beli bez dvojice startera silno oslabljeni protiv Mitjilanda u utakmici Lige Evrope, trener ne očajava

Nema kraja problemima Crvene zvezde. Na gostovanje danskom Mitjilandu u Ligi Evrope (18.45) crveno-beli odlaze bez dvojice ključnih igrača iz startne postave - Milana Pavkova i Aleksandra Kataija, koji imaju koronu. U Dansku neće putovati ni Rišairo Živković i Veljko Nikolić.

Situacija je praktično ista kao i pred gostovanje Ludogorecu, kada su odsustvovali Dragović, Degenek, Borjan i Katai. Trener Dejan Stanković ne očajava, iako u napadu može da računa samo na Loija Dionija, koji je odradio jedan trening sa ekipom.

- Katai je imao koronu i potreban mu je oporavak. Pitanje je kad je igrač spreman i za koji fizički napor posle virusa. Bitno nam je zdravlje igrača i Sale u ovom trenutku ne može da odgovori stopostotno na zahteve. Imamo ozbiljne kadrovske probleme, ali nećemo se predavati - rekao je Stanković i dodao:

Dejan Stanković
foto: www.crvenazvezdafk.com

- Činjenica da smo uspevali da ostvarimo uspehe uprkos svim dosadašnjim problemima, pohvala je momcima. Nije ista Zvezda, a pravimo rezultat. Zadovoljan sam jer je tako. Igrači na svoj način brane svoje boje. Ne znamo kako će proći utakmica, ali želimo da učestvujemo u svakoj, da se pitamo. Da kontrolišemo meč, da kad dođe do 50:50, prevagne na našu stranu.

Bez obzira na probleme, trener Stanković nada se najboljem:

- S obzirom na prosek godina, dosta smo iskusniji i stariji od Danaca. Naši igrači imaju iskustva u ovakvim duelima. Da će biti teško, biće. Nama je cilj da prezimimo u Evropi, zasad sve zavisi od nas. Ne zanimaju nas tuđi rezultati. Naš cilj je da se vratimo s pozitivnim rezultatom.

Fudbaleri Crvene zvezde otputovali su u Dansku u večernjim časovima i neće trenirati na stadionu Mitjilanda, već će danas odigrati utakmicu i vratiti se kući, kao što je bio slučaj i u Bugarskoj.

Navijači u Danskoj

Podrška Delija

Fudbaleri Crvene zvezde imaće podršku svojih navijača na utakmici protiv Mitjilanda iako je simpatizerima iz Srbije zabranjen dolazak zbog korone. Reč je o Delijama iz Danske i okolnih zemalja Skandinavije i Nemačke, koji su već kupili određeni kontingent karata.

Delije
foto: www.crvenazvezdafk.com

Bez Kataija i Pavkova Zvezda će večeras (18.45) na megdan danskom Midtjilandu, ali i na gostovanju Ludogorecu je bila oslabljena, pa je pobedila. Nova tri boda bi donela gotovo sigurno proleće u Evropi. Kvota na dvojku je 2,95, na keca 2,65, a na iks 3,20. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Midtjiland - Zvezda.

(Kurir sport/Aleksandar Radonić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track