PUŠIO SAM I VOLEO DA POPIJEM, PA ŠTA? Prosinečki: Ja sam čovek, ne ROBOT kao Kristijano Ronaldo!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

ISKREN

PUŠIO SAM I VOLEO DA POPIJEM, PA ŠTA? Prosinečki: Ja sam čovek, ne ROBOT kao Kristijano Ronaldo!

Fudbal -

Robert Prosinečki član čuvene Zvezdine šampionske generacije imao je fantastičnu karijeru.

U svojoj bogatoj karijeri igrao za mnogo velikih klubova, ali je i u nekim manjim ostavio dubok trag. Još uvek ga pamte u Ovijedu, a sjajno je igrao i u Portsmutu.

Tamo je igrrao zajedno sa Piterom Kraučem poznatim golgeterom koji je tada počinjao karijeru.

On je svojevremeno ispričao da je popularni Robi pušio na poluvremenu u svlačionici, ali prema rečima Roberta Prosinečkog to nije sasvim tačno.

"Igrao sam samo jednu sezonu u Portsmutu, ali bila je sjajna, čak su me proglasili omiljenim strancem koji je ikad igrao u klubu. Rado se setim tog vremena. Možda bi ostao još, ali tata mi se tada razboleo i odlučio sam da se vratim", počeo je Robi priču i nastavio:

Piter Krauč
foto: AP

"Piter je jedan simpatičan momak, tad je bio klinac. Dobar igrač, pogotovo za nekog tako visokog i tankog, zanimljiv lik. Priča čovek da sam pušio i u svlačionici, a to je malo ipak preterao. Nisam se ja nikad skrivao da pušim, al' da sam na poluvremenu pušio to je malo nadodao. Al' nek bude simpatičan i priča", rekao je Prosinečki.

Poznat je i snimak Prosinečkog iz sezone kada je sa Crvenom zvezdom osvojio titulu prvaka Evrope. Tada su ga kamere uhvatile kako puši, a on se skrivao...

"A da, deca mi taj video pokazuju. Ma puše i danas skoro svi, al' skrivaju. Kako se veže sve to - ako te neko vidi da pušiš il' da piješ, odma misle da ne treniraš dobro, da ti nije stalo. To nije istina. Ja sam živeo za fudbal. To što sam voleo da zapalim ili tu i tamo nešto da popijem, to nema veze s time koliko sam dao fudbalu. U današnjem vrhunskom sportu to, kao, ne dolazi u obzir. Ronaldo je krajnost, čini mi se baš isprogramiran, pazi valjda svaku stvar koji stavi u usta. Zbog toga traje duže, ima manje povreda, dobro izgleda. Sve je podredio fudbalu i super igra, ali ima nešto robotski u tome. Čak mi se čini da mu je i ljubav robotska. A fudbaler je isto čovek i toga se dobro setiti", istakao je Prosinečki.

Kristijano Ronaldo
foto: Pritnscreen/Instagram

Zato popularni "Žuti" i nevoli moderni fudbal.

"I Mesi i Ronaldo su talentovani, ne samo disciplinovani. Sigurno da zbog discipline duže traju, dominiraju kako niko nikad nije. Više neće biti takvih igrača, koji će toliko dugo trajati na top nivou. To su ekstremi, nije održivo. Imali smo drugog Ronalda koji je dominirao tri godine, i Ronaldinja takođe, i jednog Maradonu, to je puno realnije. Ja sam ipak romantičar i uvek ću reći - daj mi radije Ronalda starog i daj mi Ronaldinja. Ljudi vole da vide potez, vole lepotu, vole da ih iznenadiš. Počeo je da bude robotski fudbal, svi su jako spremni fizički, ali dosta iskalkulisani i onda izađu neki igrači koji pokažu nešto drugačije i vežemo se uz njih. Tu je ipak Mesi drugačiji od Ronalda, ima te lepote. Da ne pričamo uopšte o pokojnom Maradoni, protiv kog sam igrao više puta. To su posebne emocije", zaključio je Prosinečki.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track