OČINSKI SAVET DARKA KOVAČEVIĆA LUKI JOVIĆU: Sine, nemoj da patiš u Realu, traži drugi klub, želim da opet budeš SREĆAN
Foto: Profimedia, Starsport©

nema čekanja

OČINSKI SAVET DARKA KOVAČEVIĆA LUKI JOVIĆU: Sine, nemoj da patiš u Realu, traži drugi klub, želim da opet budeš SREĆAN

Fudbal -

Srpski napadač u drugom planu kod trenera "kraljevskog kluba" Karla Ančelotija

Luka Jović se muči i pati u Realu iz Madrida jer nema poverenje trenera Karla Ančelotija, smatra Darko Kovačević. Legendarni srpski as koji je devet sezona nosio dres Sosijedada ubeđen je da bi srpski napadač trebalo da promeni sredinu i ode u neki drugi klub.

Darko Kovačević
foto: www.fss.rs

- Real je instituacija, kraljevski klub. Kad tamo dolaziš, moraš da budeš spreman sve. Žao mi je Luke Jovića jer ne dobija minutažu - priča emotivno, kao otac, za Kurir Darko Kovačević i nastavlja:

- Ne znam gde je problem! Ančelotija poznajem, možda Luka nije profil napadača koji Karlo traži? Možda mu se ne uklapa u sistem igre? Vidim da su sada ispred njega i Marijano Dijaz i Vinisijus, čak i kad Benzema ne igra. Vidi se da Luka pati, kada trener ne računa na njega. Po meni, kad ne igra Benzema, morao bi da ga zameni Jović, ali... To je odluka trenera.

Luka Jović
foto: Profimedia

Kod Zinedina Zidana Luka Jović nije uspeo da se izbori za svoje mesto u Realu. Deluje da ga ista sudbina čeka i kod Karla Ančelotija. Bez obzira što je plaćen više od 60.000.000 evra Ajntrahtu pre samo dve godine.

- Možda bi bilo najbolje da Luka Jović negde ode. Da nađe ekipu gde bi igrao. U najboljim je godinama. Sedeti na klupi, znači da će samo stagnirati. A, to nije dobro. Svedoci smo miliona slučajeva da igrači koji ne igraju brzo propadnu. Ponavljam, žao mi je jer se radi o kvalitetnom fudbaleru i mladom čoveku. Ali, sve je do njega.

Luka Jović
foto: Profimedia

Bez obzira na nimalo svetlu situaciju, interes za Luku Jovića pokazao je prvo Arsenal, a onda i menadžer Liverpula Jirgen Klop.

- Vidim da je Luka razočaran, sedenje na klupi boli. Sam mora da promeni situaciju, da preuzme inicijativu. Ako želi da bude srećan i daje golove, mora nešto da menja. Svaki napadač živi za golove, nema ništa lepše, nego kada ih postiže.

Dušan Vlahović, Luka Jović
foto: Profimedia

S obzirom na status u Realu, prirodno je da Luka Jović nema prostora ni u reprezentaciji Srbije.

- Vlahović i Mitrović su u velikoj prednosti. Oni igraju i daju golove. Opet, sve to brzo može da se promeni. Luka Jović kao i Dušan Vlahović ima "kiler instinkt", taj DNK napadača. Nije on zaboravio da daje golove. Treba mu samo poverenje i minutaža, jedna zdrava sredina u kojoj će se dobro osećati - jasan je Darko Kovačević.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track