TRENER JUVENTUSA ALEGRI NAŠAO REŠENJE DA "RAZBUDI" EKIPU: "Stara dama" angažovala psihologa!
Foto: AP

serija a

TRENER JUVENTUSA ALEGRI NAŠAO REŠENJE DA "RAZBUDI" EKIPU: "Stara dama" angažovala psihologa!

Fudbal -

Verceli je profesor sportske psihologije na Univerzitetu u Torinu, a zajedno sa svojim timom, sastavljenim od osam specijalizovanih saradnika, osmislio je model SFERA

Trener italijanskog fudbalskog velikana Juventusa Masimilijano Alegri zatražio je pomoć psihologa Đuzepea Vercelija kako bi "probudio" igrače i vratio im izgubljeno samopouzdanje nakon serije loših rezultata. Torinska "Stara dama" je u prvih 11 kola Serije A osvojila svega 15 bodova i nalazi se na devetom mestu sa čak 16 bodova zaostatka za Napolijem i Milanom.

Alegri je iz tog razloga doveo psihologa kako bi razgovarao ;sa igračima i pokušao da im pomogne da se oporave od sumornog početka sezone. ;Juventus tako na sve moguće načine pokušava da popravi sezonu za koju se čini da je već gotova. Italijanska "Gazeta Delo Sport" navodi kako su Alegri i profesor Verceli vrlo bliski prijatelji i nije prvi put da je zatražio njegovu pomoć.

Verceli je već radio u klubu za vreme Alegrijevog prvog mandata. Profesor je sportske psihologije na Univerzitetu u Torinu, a zajedno sa svojim timom, sastavljenim od osam specijalizovanih saradnika, osmislio je model SFERA, međunarodno priznat alat za analizu i optimizaciju performansi primenjiv ne samo u sportu nego i u poslovnom kontekstu, s ciljem izvlačenja najboljeg iz sportista ili menadžera.

Bolji poznavaoci prilika u redovima Juventusa pišu kako je cela ekipa u strahu i napetih živaca. Celo okruženje je frustrirano lošim rezultatima i strahovima kako bi Juve mogao ostati bez plasmana u Ligu šampiona, a time i brojnih miliona. Na posebnom udaru kritika su španski napadač Alvaro Morata i francuski veznjak Adrijen Rabio koji već duže vreme igraju očajno.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track