PARTIZAN DESETKOVAN U BELGIJI Stanojević sa tribina daje instrukcije: Ako hoćeš proleće moraš da pobeđuješ, nadamo se najboljem
Foto: Partizan. rs

liga KONFERENCIJE

PARTIZAN DESETKOVAN U BELGIJI Stanojević sa tribina daje instrukcije: Ako hoćeš proleće moraš da pobeđuješ, nadamo se najboljem

Fudbal -

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da će njegova ekipa pokušati da se prikaže u što boljem svetlu u predstojećoj utakmici protiv Genta u Ligi konferencija i najavio da će promeniti igru u odnosu na prvi duel u Beogradu.

"Imamo lepu utakmicu pred nama, izgubili smo na našem stadionu od njih u prošlom kolu i pokušaćemo da se prikažemo u što boljem svetlu. U dobrom smo momentu, željno očekujemo utakmicu i nadamo se najboljem", rekao je Stanojević na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Partizana putu danas u Belgiju, gde će u četvrtak od 18.45 igrati protiv Genta, utakmicu četvrtog kola Grupe B u Ligi konferencija. U prošlom kolu Gent je u Beogradu pobedio sa 1:0.

Stanojević je rekao da ima mnogo problema sa povredama igrača i da četvorica, petorica neće putovati u Belgiju.

"Od ranije je poznato da neće putovati Zdjelar, Holender nije još spreman, Marković je pokušao da izadje na trening ali nije 100 odsto spreman, takodje i Šćekić. Prilično smo oslabljeni, dva zadnja vezna nisu u mogućnosti da igraju. Tehnički nemamo defanzivnih veznih, tu je još Smiljanić, ostali su ofanzivnih karakteristika", naveo je Stanojević.

FK Partizan
foto: Starsport©

"Moraćemo da reagujemo, promeniće se neki igrači. Nedostaju nam neki igrači, ali nema nikakvih problema, svi koji budu počeli sutra su u dobrom ritmu što je najvažnije. Kada izgubite želite nešto da promenite da bi bilo bolje. Mi ćemo sigurno nešto promeniti, nešto smo vežbali, probali, sutra ću im reći kako ćemo igrati", naveo je Stanojević i dodao da će sigurno igrati Nemanja Miletić.

Upitan da li je nešto naučio iz poraza u prošlom kolu, Stanojević je rekao da nije, ali da je video neke detalje koje je od ranije znao.

"Oni stalno rotiraju, pogotovo u napadu, to jedino može da bude iznenađenje, ostalo je jasno, nemamo nikakvih dilema kako treba igrati. Igramo na njihovom stadionu, moramo da napravimo rezultat ako želimo nešto da uradimo. Nikad se ne zna, nadam se da će rezultat biti drugačiji", dodao je trener crno-belih.

Stanojević neće pored terena predvoditi ekipu pošto je dobio crveni karton na kraju utakmice u Beogradu. On je rekao da će biti pomoćni trener sa tribina i da će sugerisati i davati savete Igoru Duljaju.

"To je ozbiljna stvar, imali smo toliko obaveza da nismo pratili te detalje. Dogovorili smo se kako ćemo funkcionisati, a te detalje ću da definišem sa ljudima iz kluba. Malo sam se informisao iz medija, malo iz pravne službe kluba, ali nismo imali vremena da se time bavimo", rekao je.

Upitan za ishod druge utakmice u grupi između Flore i Anortozisa, Stanojević je rekao da bi voleo da se taj meč završi nerešeno i da nikoga nije lako pobediti.

"Ako hoćeš proleće, moraš da pobeđuješ. Tako se spremamo, ne razmišljamo, koncentrisani smo samo na nas. Svako ima mana, probaćemo njihove da iskoristimo", dodao je on.

Odbrambeni fudbaler Partizana Nemanja Miletić rekao je da očekuje tešku utakmicu, ali da njegova ekipa nije odustala od prvog mesta na tabeli.

Nemanja Miletić
foto: FK Partizan

"Videli smo u prvoj utakmici o kakvom se timu radi, oni su bili bolji za taj jedan gol, a imali su sreće u poslednjih 20 minuta jer mi nismo postigli gol. Idemo u Belgiju da probamo da pobedimo, idemo svim snagama da probamo da dobijemo taj meč", naveo je on.

"Znajući belgijsku ligu, svi timovi su fizički besprekorno spremni. Teška utakmica na njihovom stadionu, ali ne odustajemo od prvog mesta. Verujem u saigrače i svoj tim, non-stop mislim pozitivno i mislim da možemo da napravimo pozitivan rezultat", dodao je Miletić.

Na tabeli Grupe B Gent je prvi sa svih devet bodova, Partizan je drugi sa šest, a Flora i Anortozis imaju po bod.

"Još devet bodova je u igri, gledamo samo nas, kao i u prvenstvu. U ovom trenutku sve je do nas, ako mi dobijamo ne moramo da gledamo šta rade dva tima koja su iza nas", rekao je Miletić.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track