ZA NAPREDAK SAMO POBEDA VAŽI: Kruševljani gostuju Kolubari u Lazarevcu
Foto: FK Napredak

SUPERLIGA SRBIJE

ZA NAPREDAK SAMO POBEDA VAŽI: Kruševljani gostuju Kolubari u Lazarevcu

Fudbal -

Napredak je posle prvog dela prvenstva u Super ligi Srbije ostvario odličan bilans – nalazi se na deobi četvrtog i petog mesta sa Vojvodinom, a pred naredni meč sa Kolubarom u Lazarevcu šef Stručnog štaba Milan Đuričić detaljno je analizirao jesenji učinak.

-Vojvodinu smo kod kuće pobedili sa 2:0 i sa tog stanovišta smo u prednosti. Prema zvaničnim podacima sa Instanta, da ne budem ličan, odskočili su kapiten Saša Marjanović, desni bek Stefan Jovanović i štoper Dejan Kerkez, sva trojica imaju indeks preko 230. I kada imamo u vidu koliko su odsustvovali sa terena, moram da budem zadovoljan bodovnim saldom. Prvi strelac ekipe, sa pet golova je mladi Stefan Jovanović. Za mnoge je to iznenađenje, ne i za nas. Kapiten Marjanović je postigao gol manje. Možda smo primili više golova nego što je trebalo, ali dugo nismo mogli da računamo na najboljeg odbrambenog igrača Kerkeza.

Napretkov kormilar smatra da je ostvaren uspeh zadovoljavajući, a nada se da će u nastavku biti još boljih rezultata:

-Deoba četvrtog mesta je veliki uspeh, kako tima, tako i svih ljudi u klubu, od predsednika Nenezića, do ekonoma. Nadam se još boljim rezultatima u nastavku, ali isto tako očekujem tešku utakmicu protiv Kolubare, koja je ozbiljno uzdrmana i protiv nas hvata poslednji voz. U prvom kolu smo slavili sa 3:0, ali imali su Lazarevčani svoje periode. Zato je jako važno na koji način ćemo odgovoriti i suprotstaviti se. Jedno je sigurno, kada osetim nivo energije na terenu, kakav su momci izneli u Gornjem Milanovcu, nema rivala kog se plašim. A, stalno im ponavljam, ujedinite energiju i pokažite moć. Učinili su to protiv Metalca i bilo mi je zadovoljstvo da sedim na klupi.

Kapiten Saša Marjanović se nada novoj pobedi iako će utakmica u Lazarevcu biti teža i zahtevnija u odnosu na prethodni susret sa Metalcem.

-Za razliku od Metalaca, Kolubara ima dosta iskusniji tim, zato je neophodna puna koncentracija od prvog do poslednjeg minuta, maksimalna posvećenost i da podignemo nivo energije o kojoj šef priča, za bar još deset odsto. Svi se borimo za svoje ciljeve, kao i domaćin, nadamo se i mi. Ne vidim ništa negativno u njihovoj poruci da će “Napredak platiti ceh”, a na kraju, teren je jedino merilo.

Napretkovci su, posle pobede nad Metalcem, zapevali u svlačionici, a svom šefu su poručili “Ti si naš Bijelsa, Đumika” i pokazalki koliko ga cene i poštuju.

-Desilo se spontano, hteli smo da pružimo podršku šefu, koji zbog zdravstvenih problema, nije bio sve vreme uz nas u poslednje vreme, uz nadu, da će sve biti dobro, ističe kapiten tima.

Usledila je Đumijeva emotivna reakcija:

-Mnogo toga smo pregrmeli zajedno ove godine, istrpeli kritike, uspeli u prošlom šampionatu da se izborimo za opstanak. Vezan sam za ove momke i naravno da sam emotivno doživeo njihovu pesmu i poruku i nije mi bilo svejedno. A, prelepo je kad vodite nekog, pa osetite da brine o vama, zaključio je Milan Đuričić.

(Ž. Milenković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track