SUDIJSKI EKSPERT REKAO SVOJE: Zdravko Jokić analizirao nedosuđen penal za Zvezdu i Partizanov protiv Proletera VIDEO
Foto: Starsport

SPORNI DETALJI

SUDIJSKI EKSPERT REKAO SVOJE: Zdravko Jokić analizirao nedosuđen penal za Zvezdu i Partizanov protiv Proletera VIDEO

Fudbal -

Bivši fudbalski arbitar i sudijski ekspert Zdravko Jokić analizirao je suđenje u utakmicama 16. kola Superlige Srbije, posebno dve situacije na mečevima Crvene zvezde i Partizana.

Prva je nesviran penal za crveno-bele protiv Vojvodine, kada je Mirko Topić udario Aleksandra Dragovića u kaznenom prostoru i zbog čega je stigla oštra reakcija sa Marakane, a druga sviran penal za Partizan protiv Proletera koji Rikardo Gomeš nije iskoristio.

Što se tiče tog meča na Karađorđu, Jokić smatra da je sudija Miloš Milanović trebalo da pokaže na belu tačku.

- Teška situacija, položaj sudije u odnosu na kaciju je bio dobar i odmahnuo je rukom. VAR sa sigurnošću nije moga da utvrdi da li je kontakt postojao. Moj utisak je da je sudija trebalo da dosudi faul, jer đon ide na glavu. Da je dosudio prekršaj, VAR ne bi mogao da se meša u odluku. Uživo gledano, mogao je da bude penal.

Zdravko Jokić
foto: Starsport©

U Humskoj je situacija bila drugačija, Partizan je dobio penal u magli zato što je Pavle Tomić svirao ruku defanzivca gostiju Lambulića u kaznenom prostoru. Prema Jokićevim rečima, ni on nije siguran šta se dešavalo.

- Ja ovde teško mogu da vidim, igrač nema raširene ruke i teško je ovde proceniti. Da imamo kameru iza gola, to bi onda bilo drugačije - ostao je Jokić nedorečen.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track