TAJNA USPEHA MOHAMEDA SALAHA: Fudbaler Liverpula ima poseban režim ishrane! Jedno jelo zauzima posebno mesto na njegovom stolu
Foto: Profimedia

zver

TAJNA USPEHA MOHAMEDA SALAHA: Fudbaler Liverpula ima poseban režim ishrane! Jedno jelo zauzima posebno mesto na njegovom stolu

Fudbal -

Mohamed Salah je 2012. godine stigao u Evropu i trebalo je dosta vremena da postane svetska klasa.

Boravak u Bazelu, Čelsiju i Fiorentini nisu bili previše zapaženi, pa je tek u Romi 2015. godine pokazao da je fudbaler vredan pažnje. Nije ni čudo što su to iskoristili u Liverpulu i doveli ga za 42 miliona evra u svoje redove.

Salah je za manje od pet godina dostigao status legende kluba, a osim prirodnom talentu svoje igre duguje i maksimalnoj posvećenosti, kao i detaljnoj kontroli svog tela.

Kada je dolazi u Evropu Egipćanin je bio mršavko, a sada je postao strah i trepet, dovoljno jak da dobija duele sa fizički dominantnijim defanzivcima iz protivničkih ekipa.

Sve to zahvaljujući posebnom režimu ishrane.

"Ishrana je vrlo važan deo igre. Pomaže mi da igram bolje, da spavam i da se telo brže oporavi. Kako nemam masnoće u telu nutrcionist mi kaže da mogu da jedem šta poželim, isto je i sa pićem", rekao je egipatski as.

Mlečni proizvodi, sve vrste voća i povrća, kao i piletina, sastavni su delovi njegove ishrane. Ipak, jedan specijalitet zauzima posebno mesto. U pitanju je jelo zvano kušari koje se pravi od pirinča i makarona, a koje se prelivaju sokom od paradajza. Takođe, u ovo jelo se ubacuje i luk.

Salah je ove sezone postigao 15 golova i postao je najbolji afrički strelac u istoriji Premijerlige.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track