VLAHOVIĆ NA SLATKIM MUKAMA: Dva evropska GIGANTA predvode trku za Dušanom, čiji agenti NE ŽELE da napušta Italiju!
Foto: Profimedia

burNO u firenci

VLAHOVIĆ NA SLATKIM MUKAMA: Dva evropska GIGANTA predvode trku za Dušanom, čiji agenti NE ŽELE da napušta Italiju!

Fudbal -

Mediji iz Firence pišu da su Arsenal i Bajern iz Minhena najviše napredovali u trci za Vlahovića, ali da su "tobdžije" iz Londona i dalje u prvom planu

Prema informacijama iz italijanskih medija, golgeter Fiorentine i reprezentativac Srbije Dušan Vlahović (21), pod uticajem svojih agenata, navodno nije voljan da već u januaru pređe u Arsenal.

"Nacione" iz Firence piše da Vlahović želi da do kraja sezone ostane u Fiorentini, za koju je u Seriji A u poslednje dve sezone na 49 utakmica postigao 29 golova. Navodi se da bi u njegovom najbližem okruženju voleli da tek na leto prihvati neku od mnogobrojnih ponuda, jer je trenutno jedan od najtraženijih fudbalera u Evropi.Njegovi agenti, navodno, bili bi najsrećniji kada ne bi otišao mnogo deleko nego samo do Torina i prešao u Juventus.

Upitan o vestima koje povezuju Vlahovića sa preseljenjem na Ostrvo, već u januaru, trener Fiorentine Vičenco Italijano je rekao da ne čita novine!

- Govorimo o momku koji je dao osam golova u 11 utakmica ove sezone u Seriji A, čak i kada tokom nekih utakmica nismo bili u prilici da ga upošljavamo loptamo koliko treba. Ne čitam novine, čuo sam za Arsenal, ali i Totenhem, Mančester Siti, Juventus i Milan. To su samo glasine i za mene nisu previše kredibilne. Vlahović je veoma fokusiran na igre u Fiorentini i želi da ima dobar učinak - rekao je Italijano

Međutim, izvršni direktor Fiorentine Džo Barone, koji se na sastanku u Londonu dogovorio sa predstavnicima Arsenala o visini obeštećenja od 80 miliona evra (68 miliona funti), ne isključuje mogućnost Vlahovićevog odlaska u narednom periodu.

- Teško je ulaziti u detalje. Ostalo je mnogo utakmica do januara, veoma smo pažljivi na tržištu za sve pozicije, ne samo za napad. Vlahović je deo tima, doneo je odluku i mi se spremamo za budućnost, ne samo pojedinačno, nego i kao kolektiv - bio je zagonetan Barone.

Dušan Vlahović, Nikola Milenković, Fjorentina
foto: Profimedia

"Nacione" piše da su Arsenal i Bajern iz Minhena najviše napredovali u trci za Vlahovića, ali da su "tobdžije" i dalje u prvom planu, a da bi do Vlahovića na zimu mogli da dođu i za 10 miliona evra manju sumu od dogovorene na sastanku u Londonu.

Međutim, novinar iz Firence Enco Bučjoni kaže da su u Arsenalu gotovo zatečeni reakcijom Vlahovićevih agenata, koji navodno nisu mnogo zainteresovani za transfer decenije u severni London! Ali, da situacija nije nimalo jednostavna, vidi se i po najavama, pa i pretnjama da će vlasnik Fiorentine Roko Komiso tražiti konačan dogovor u januaru, bilo da do transfera dođe na zimu ili leto. Navodno, američki biznismen italijanskog porekla čak razmišlja da Vlahovića preseli na tribine ako bude "neposlušan", ali je ipak realnija opcija i u interesu svih da pronađu "zajednički jezik".

Bez ijednog minuta evropskog klupskog fudbala!

Zanimljivo je da Dušan Vlahović nema nijednog odigranog minuta u evropskom klupskom fudbalu, ali u italijanskim medijima se naglašava da će se i to uskoro promeniti.

Vlahović očigledno želi da nastavi karijeru u nekom od vodećih evropskih klubova koji stalno igra u Ligi šampiona, što smanjuje šanse Arsenala, iako je takođe u pitanju veliki klub. Neki iz najužeg Vlahovićevog okruženja smatraju i da bi pogrešio ako bi odmah otišao u Premijer ligu, jer je još uvek isuviše mlad.

Kurir sport/ L. Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track