EKIPA SA BANOVOG BRDA PUCA NA VISOKO Matijašević: Krajnji cilj je plasman u Evropu!
Foto: FK Čukarički

Evropske ambicije

EKIPA SA BANOVOG BRDA PUCA NA VISOKO Matijašević: Krajnji cilj je plasman u Evropu!

Fudbal -

Čukarički naredni meč u Super ligi Srbije igra na svom terenu 20. novembra protiv Novog Pazara

Direktor fudbalskog kluba Čukarički Vladimir Matijašević, rekao je da nije najzadovoljniji učinkom ekipe u dosadašnjem delu Super lige Srbije, kao i da je cilj plasman u evropska takmičenja.

- Nisam zadovoljan... Nisam ni nezadovoljan, držimo treću poziciju, a naš krajnji cilj je plasman u Evropu. Tu treba i da ostanemo, uz promovisanje mladih igrača i naravno mogućnost da prodajemo igrače", rekao je Matijašević, preneo je klupski sajt.

Čukarički je nakon 15 odigranih utakmica na trećem mestu Super lige Srbije sa 26 bodova.

Isti učinak ekipa je imala i prošle sezone, a do kraja godine odigraće još šest utakmica.

- Jeste slično bilo i na početku prošle sezone. Razlika je ta što smo sada doveli mladog trenera, potrebno je još vremena da se on navikne na igrače, oni na njega. Da pojasnim, rezultati uopšte nisu loši, ali iskreno više očekujem od mlađih igrača. Nije nama potrebno da se dokazuju Puškarić, Docić, Mijailović, Belić... Mladi treba više da povuku u narednim utakmicama, dodao je on.

Vladimir Matijašević
foto: Starsport©

Čukarički je u avgustu za novog trenera imenovao Sašu Ilića, a Matijašević je istakao da je za sada zadovoljan njegovim radom.

- Zadovoljni smo za sada, on ipak treba da prođe određeni period sa ekipom i naravno pripreme, a tek nam slede one zimske u Turskoj. Treba još malo da izbalansiramo ekipu, ali da ona prvenstveno bude sa većim karakterom. Jednostavno, ne mogu mlađi igrači da budu karakterniji od starijih. Odnosno, može tako da bude, ali onda ti stariji igrači mogu da napuste klub, rekao je Matijašević.

- Isto tako, ne možete da primite gol protiv Crvene zvezde ili Partizana, koliko god da ste pre toga dobro igrali, i da se potom ne borite da ne izgubite, kao da je meč u tom trenutku završen. Ili, dešavalo se da povedemo i da pomislimo da je sve gotovo, kao protiv Kolubare u Lazarevcu, ili u prošlom kolu protiv Voždovca. Ekipa treba da bude uvek gladna, da uvek hoće još, da mentalno napreduje, ocenio je on.

Vladimir Matijašević, Nenad Mirosavljević
foto: FK Čukarički

Matijašević je dodao da prodaja igrača nije prioritet, ali i da je realno da na zimu klub napusti bar jedan igrač.

- Nećemo gledati po imenu i prezimenu, ponavljam nismo ni letos ništa jurili, nismo žurili... Možda je trebalo nekog i da pustimo, bilo je ponuda, ali smo pre svega razmišljali o tome da ekipa bude maksimalno spremna za izazove koji su ih čekali. Već sada ima nagoveštaja za januar, uskoro bi trebalo mnogo toga da bude konkretnije, rekao je on.

Kurir sport / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track