KATASTROFA U NAJAVI Fudbalsku utakmicu decenije neće moći da gleda veliki deo Srbije! Čak ni kafići i kladionice sada NISU REŠENJE
Foto: Profimedia

Srbija igra, a ko će je gledati?

KATASTROFA U NAJAVI Fudbalsku utakmicu decenije neće moći da gleda veliki deo Srbije! Čak ni kafići i kladionice sada NISU REŠENJE

Fudbal -

Većina Srbije nema "Novu S" koja ima pravo prenosa utakmice Portugala i Srbije, a oni bez kovid propusnica takođe neće moći u kafićima i kladionicama da isprate istorijski duel posle 20 časova...

Meč odluke za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru naredne godine igraju u nedelju od 20.45 u Lisabonu Portugal i Srbija!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi najavio je totalnu ofanzivu protiv selekcije Fernanda Santoša, jer je srpskim fudbalerima neophodna pobeda ukoliko žele direktno, kao prvi u grupi A da se plasiraju na Mundijal krajem 2022.godine u Kataru.

Međutim, pred onima koji žele da gledaju ovaj odlučujući duel, pa možemo slobodno reći i istorijski za Srbiju, stoje dva problema.

Orlovi
foto: Profimedia

Naime, poznato je da je nosilac TV prava za mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo SBB, a da prenos utakmice reprezentacije neće biti na TV programima sa nacionalnom frekvencijom, što znači da najmanje polovina stanovništva Srbije neće biti u prilici da isprati bitku Orlova sa Portugalcima iz koje će pokušati da izađu kao pobednici i plasiraju se na najveću fudbalsku smotru sveta.

Mnogi će zato pohrliti ka kafićima i kladionicama da pogledaju ovaj susret kad već kod kuće ne mogu, ali tu se javlja drugi problem.

Orlovi
foto: Starsport©

Odlukom Kriznog štaba koji se bori da suzbije epidemiju virusa korona, uvedena su ograničenja za osobe bez kovid propusnica od 20h, što znači da oni koji nemaju dokaz o vakcinaciji protiv Kovida 19, ne mogu da sede u kafićima i kladionicama u vreme odigravanja meča i bodre Orlove!

Kazne su velike. Ukoliko vas komunalci zateknu u kafiću ili kladionici bez kovid propusnice, kazna je 5.000 dinara, za vlasnike lokala 300.000 dinara, dok je za kovid redare kazna 50.000 dinara.

Očigledno je da će zbog ovoga, ljudi u Srbiji morati da pronađu neke alternativne načine kako bi ispratili meč koji je od izuzetne važnosti za sportsku javnost u Srbiji.

Kurir sport / Darko Lučić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track