FIORENTINA NAŠLA ZAMENU ZA VLAHOVIĆA: Argentinac iz slavnog kluba menja srpskog golgetera!
Foto: Profimedia

veruju da je on taj

FIORENTINA NAŠLA ZAMENU ZA VLAHOVIĆA: Argentinac iz slavnog kluba menja srpskog golgetera!

Fudbal -

Dušan Vlahović odbio je produžetak ugovora sa Fiorentinom i pitanje je trenutka kada će napustiti klub iz Firence

Verovatno će to biti narednog leta, mada postoji mogućnost i da "ljubičasti" prihvate najbolju ponudu koja stigne u januaru, a londonski Arsenal je nedavno na sastanku u Londonu ponudio čak 80 miliona evra (68 miliona funti), ali uz određnu dinamiku isplate.

Ukoliko prodaju Vlahovića, koji ima ugovor do leta 2023. godine, u Fiorentini su već našli zamenu. Planiraju da dovedu Hulijana Alvareza (21), mladog Argentinca koji pravi čuda u rodnoj zemlji.

Dušan Vlahović
foto: EPA

Napadač River plate označen je od strane Fiorentine kao prava zamena za Vlahovića i još jedan igrač na kom bi u budućnosti mogli da ostvare ogroman profit. Mladi napadač argentinskog velikana eksplodirao je ove sezone i na 16 prvenstvenih mečeva postigao je čak 15 golova. Između ostalog, tresao je mreže najvećim konkurentima za titulu, a dao je gol i najvećem rivalu Boki juniors u jednom od najvećih fudbalskih derbija na svetu.

Dobrim igrama dospeo je i do dresa nacionalnog tima, pa je već upisao četiri nastupa za reprezentaciju Argentine. Naravno, takve igre nisu promakle ni evropskim klubovima, pogotovo na Apeninskom poluostrvu, pa su tri italijanska kluba bacila oko na njega. Trenutno su zainteresovani Juventus, Milan i Fiorentina, koja ima poseban plan za dovođenje napadača.

Iako Hulijanu Alvarezu ugovor ističe u decembru 2022. godine, on ne želi da napusti klub u kom je ponikao bez obeštećenja. Ukoliko prava ponuda ne stigne, produžiće saradnju sa River platom, a ukoliko neko bude dovoljno zainteresovan da ga dovede lako će se naći zajednički jezik. Po vestima iz Argentine, on ima otkupnu klauzulu od 20 miliona evra, što evropski klubovi iz Italije mogu da plate.

Fiorentina bi u tom slučaju prodala Vlahovića u januaru, a deo novca od tog transfera preusmerila na dovođenje Alvareza.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track