HRVATI SUROVI PRED RUSE: Sedmica VATRENIH na Malti, Španija iskoristila kiks Švedske, Rumunima samo bod, Makedoniji se smeši baraž
Foto: Profimedia

katar 2022

HRVATI SUROVI PRED RUSE: Sedmica VATRENIH na Malti, Španija iskoristila kiks Švedske, Rumunima samo bod, Makedoniji se smeši baraž

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Hrvatske pobedila je večeras na gostujućem terenu Maltu sa 7:1, u pretposlednjoj utakmici Grupe H u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Dvostruki strelac bio je Lovro Majer koji je golove postigao u 49. i u 64. minutu. Ivan Perišić postigao je gol u šestom minutu, a Duje Ćaleta-Car u 22.

Mario Pašalić bio je strelac u 39, a Luka Modrić postigao je pogodak u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena. Sedmi gol postigao je Andrej Kramarić u 53. minutu.

Jedini strelac za ekipu Malte bio je hrvatski reprezentativac Marselo Brozović, koji je postigao autogol u 31. minutu. ; Na tabeli Grupe H Rusija je prva sa 22 boda, a Hrvatska ima 20 bodova, pa će u poslednjem kolu biti odlučeno koja ekipa će direktno na Svetsko prvenstvo, a koja u baraž.

U ostalim utakmicama u toj grupi Rusija je pobedila Kipar sa 6:0, a u Trnavi Slovačka i Slovenija odigrali su nerešeno 2:2.

Hrvatska
foto: Profimedia

U Grupi B Španija i Švedska obezbedile su prva dva mesta na tabeli.

Španija je u Atini pobedila Grčku sa 1:0. Jedini gol postigao je Pablo Sarabija u 26. minutu iz jedanaesterca.

Ranije danas Gruzija je pobedila Švedsku sa 2:0.

Uoči poslednjeg kola Španija je prva na tabeli sa 16 bodova, a Švedska na drugom mestu ima 15. Grčka je ostala treća sa devet bodova.

U Grupi J Nemačka je u Volfsburgu pobedila Lihtenštajn sa 9:0.

Nemačka se plasirala na Svetsko prvenstvo, a o osvajaču drugog mesta, odnosno učesniku baraža, biće odlučeno u nedelju u poslednjem kolu.

Rumunija
foto: Profimedia

U ostalim utakmicama u toj grupi Severna Makedonija pobedila je na gostujućem terenu Jermeniju sa 5:0, a Rumunija i Island odigrali su nerešeno 0:0.

Nemačka ima 24 boda, Severna Makedonija je druga sa 15, Rumunija ima 14, a Jermenija 12 bodova.

Kurir sport / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track