JAČI OD POPLAVE: Izgledalo je da od loptanja NEMA NIŠTA, a onda su zasukli rukave i za 3 dana teren doveli u prvobitno stanje
Foto: T. Ilić

Draginački FK 14. oktobar

JAČI OD POPLAVE: Izgledalo je da od loptanja NEMA NIŠTA, a onda su zasukli rukave i za 3 dana teren doveli u prvobitno stanje

Fudbal -

Kada se pre sedam dana Jadar izlio i potpuno potopio fudbalsko igralište lokalnog FK 14. oktobar izgledalo je da od skorog loptanja na tom mestu nema ništa.

Uslovi su bili pre za vaterpolo nego fudbal, ali tako nisu mislili u klubu pa će već sutra (14.11), od 10 sati, na svom terenu igrati redovnu prvenstvenu utakmicu protiv ekipe Stolica iz Krupnja.

- Za tri, četiri dana smo uspeli sve da dovedemo u prvobitno stanje. Čim se voda povukla zavrnuli smo rukave i bacili se na posao. Uklonili smo naneti mulj, šljunak, i teren je sada kao nov. Danas mo završili obeležavanje igrališta i sutra ćemo biti domaćini Stolicama. Radilo nas je više od dvadesetak, igrači, članovi uprave, navijači, ko je mogao došao je da pomogne i danas na terenu nema nijednog kamenčića. Mada prošlog petka nije tako delovalo uspeli smo da saniramo štetu tako da ćemo prvenstvene utakmice i dalje igrati na svom igralištu. Još da sutra ostvarimo povoljan rezultat i krunišemo sve urađeno – kaže Dragutin Gajić, član uprave 14. oktobra.

FK 14. oktobar
foto: T. Ilić

Posle obilnih padavina prošloga petka je igralište osvanulo potpuno potopljeno. Iz kluba su spasavali što su mogli sklonili mreže i golove, nešto izvukli iz svlačionice, ali je voda nanela štetu. U klubu su se odmah setili katastrofalne poplave iz 2014. godine kada je kompletan teren bio pod vodom i tako uništen da se godinama nisu takmičili, i tek ove su počeli da se nadmeću u prvenstvenim utakmicama Opštinske lige.

FK 14. oktobar
foto: T. Ilić

Teren su i tada sami osposobili radeći na dobrovoljnoj osnovi i doveli ga u odlično stanje. Na sreću ovdašnjih ljubitelja fudbala priča se nije ponovila pa će ovdašnji navijači već sutra gledati svoje ljubimce na zelenom terenu.

FK 14. oktobar
foto: T. Ilić

U klubu ističu da je u Dragincu uvek dobra poseta, bodri ih redovno do 200 navijača, imaju trideset dva registrovana igrača u prvom timu, a osnovali su i školu fudbala koja ima četrdesetoro dece. Žele da postanu fudbalski centar Gornjeg Jadra, a nadaju se i pomoći Grada Loznice, na primer u postavljanju ograde oko igrališta koja im nedostaje.

FK 14. oktobar
foto: T. Ilić

(T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track