RELAKSACIJA PRED ODLUČUJUĆI OKRŠAJ: Fudbaleri Srbije u laganoj šetnji Lisabonom! Nastavlja se Piksijeva zanimljiva tradicija VIDEO
Foto: fss

SJAJNO

RELAKSACIJA PRED ODLUČUJUĆI OKRŠAJ: Fudbaleri Srbije u laganoj šetnji Lisabonom! Nastavlja se Piksijeva zanimljiva tradicija VIDEO

Fudbal -

Ono što je postala praksa od kako je Dragan Stojković preuzeo ulogu selektora A tima, nastavilo se. Stručni štab i igrači iskoristili su vreme pre poslednjeg treninga i konferencije za medije da prošetaju tokom svog boravka u Portugalu, a uslovi u kojima čekaju meč sa domaćinom su zaista na visokom nivou.

Kaškaiš i Eštoril, atraktivne lokacija na severu Lisabona, postale su kosmopolitski i turistički centar Portugalije od trenutka kada je Kralj Luis Prvi krajem 19. veka izabrao ova mesta za svoju letnju rezidenciju. Ako se uzme u obzir umerena klima i podatak da u proseku 260 dana godišnje protekne bez ikakve vremenske nepogode, jasno je zašto se i portugalska aristokratija odlučila da prati primer kraljevske porodice i da na obali Atlantskog okeana grade vile i palate.

Vodiči toplo preporučuju da se poseti Kaškaiš baš iz razloga da bi se osetila atmosfera i doživele čari toga vremena. Putujući automobilom ili vozom, priobalnim putem i prugom koji idu paralelno sa rekom Tago, zaista stičete utisak da ste u nekom filmu sa fantastičnom scenografijom.

U jednom trenutku prolazite pored prelepih plaža Eštorila, a već u drugom pored zidina i tvrđava koje su na neki način odbrambeni štit Lisabona. Kada se približite Kaškaišu, zastane vam dah pred prizorom „Forte do „ bele zidane kule sa crvenim fenjerom i balkonom unutar kružnog utvrđenja, koja se nalazi između dve čuvene parohije, Santo Amaro sa jedne i Trafarije sa druge strane.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja