SENZACIJA! ŠAMPION EVROPE BEZ MUNDIJALA: Italija PONOVO MORA u baraž, Švajcarska ode u Katar! Ponavlja li se AGONIJA za Azure?
Foto: Profimedia

KATAR 2022

SENZACIJA! ŠAMPION EVROPE BEZ MUNDIJALA: Italija PONOVO MORA u baraž, Švajcarska ode u Katar! Ponavlja li se AGONIJA za Azure?

Fudbal -

Još jedna senzacija desila se u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru

Naime zvanični prvak Evrope Italija moraće u baraž.

Fudbaleri Švajcarske plasirali su se direktno na Mundijal, dok su Italijani u poslednjem kolu, baš kao i juče Portugal pali na drugo mesto i idu u baraž!

Rasplet u grupi C, bio je u najmanju ruku šokantan - Italijani i Švajcarci su imali isti broj bodova, Azuri su imali za dva gola bolju gol razliku.

Ipak, Švajcarci su u drugom poluvremenu napunili mrežu Bugara - 4:0.

Golove su postigli Noa Okafor u 48. minutu, Ruben Vargas u 57, Sedrik Iten u 72. i Remo Frojler u prvom minutu nadoknade vremena.

Tako su Švajcarci naterali Italijane da jure u finišu čak tri gola u čemu nisu uspeli, čak nisu ni pobedili pa prvak Evrope ide u baraž, baš kao i Portugal juče!

Katar
foto: Profimedia

Zanimljivo, Švajcarci su imali bolji međusobni duel, tako da su Italijani i pobedili 1:0, oba tima bi imala gol razliku 14:2, ali je gol u gostima Švajcaraca presudio u međusobnim duelima.

U prvom meču Švajcarska i Italija igrale su bez golova, dok je pre tri dana bilo 1:1, Žoržinjo je u oba meča promašio penal u finišu koji je i koštao Azure direktnog plasmana.

Italija će tako ponovo nakon kvalifikacija za SP 2018 godine morati u baraž.

Tada su bili drugi u grupi iza Španije, a potom senzacionalno u baražu ispali od Švedske (0:1, 0:0).

Tako su Italijani prvi put nakon 60 godina ostali bez plasmana na najveće svetsko takmičenje.

Da li se istorija ponavlja?

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track