SVE DUŽI RED ZA SJAJNOG SRPSKOG GOLGETERA: Da li je Vlahović Ibrin naslednik?
Foto: EPA/Claudio Giovannini, Profimedia

TRANSFER DECENIJE

SVE DUŽI RED ZA SJAJNOG SRPSKOG GOLGETERA: Da li je Vlahović Ibrin naslednik?

Fudbal -

Arsenal i Totenhem i dalje vode u trci za dragoceni potpis srpskog napadača, koga traži pola Evrope, zainteresovani i Real, Bajern...

Jedan od najboljih i najtraženijih mladih napadača u Evropi Dušan Vlahović i jedan od najiskusnih, harizmatični Zlatan ibrahimović, biće u centru pažnje na predstojećem derbiju kola u Seriji A u Firenci: Fiorentina - Milan. Vlahović ove sezone blista kako na klupskom tako i na reprezentativnom planu i sve je izvesnije da će uskoro napustiti Violu, a to je potvrdio i time što je nedavno odbio novi ugovor od kluba, iako mu je ponuđeno da bude najplaćeniji igrač u istoriji.

Srpski golgeter privukao je pažnju mnogih evropskih klubova pred zimski prelazni rok, a Korijere delo Sport je nedavno pisao da je glavni favorit za njegov potpis sada engleski Totenhem, iako su se predstavnici Arsenala nedavno na sastanku u Londonu sa gostima iz Fiorentine dogovorili o visini obeštećenja od 68 miliona funti (80 miliona evra).

Ipak, sada bi u trku mogao da se uključi i Milan i to na intervenciju nikog drugog do Zlatana Ibrahimovića, koji vidi Vlahovića kao svog naslednika na "San Siru". "Nacione" iz Firence piše da popularni Ibra urgira kod čelnika "rosonera" da se aktiviraju u trci za nekadašnjeg napadača Partizana, koji bi po njemu bio sjajno rešenje na duže staze.

Međutim, sedmostruki prvak Evope neće imati lak zadatak kada je u pitanju angažman Vlahovića, pošto su za mladog Srbina zagrzli brojni klubovi, finansijski trenutno mnogo moćniji od Milana.

Dušan Vlahović
foto: Profimedia

Spekulisalo se u startu da Vlahović ima dogovoren transfer u Juventus, pa je u prvi plan izbio velikan iz severnog Londona Arsenal. Veliku pažnju javnosti privuklo je interesovanje Bajerna iz Minhena, u čijim su redovima apostrofirali da Vlahovića vide kao naslednika jednog od kandidata za "zlatnu loptu", Roberta Levandovskog.

Totenhem je takođe figurirao kao favorit za dragoceni potpis srpskog napadača. Novi menadžer "pevaca" Antonio Konte poprilično je upoznat u njegove kvalitete, obzirom na to da je u momentima kada je Vlahović "rastao" kao igrač u dresu Fiorentine, Konte vodio Inter.

Ipak, veliku konkurenciju italijanski stručnjak imaće u redovima Reala iz Madrida, koji se takođe apostrofira kao jedan od mogućih novih poslodavaca srpskog golgetera. Naime, "Madriđani" su zainteresovani da u zamenu za Vlahovića u Firencu pošalju Borhu Majorala, Luku Jovića i Alvara Odriozolu, te da takođe i doplate obeštećenje!

Sa druge strane, i pored početnih navoda da će spustiti cenu za srpskog napadača, iz redova Fiorentine i dalje se drže cifre od 80 miliona evra.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track