08:12

NAJDOMINANTNIJA REPREZETNACIJA SRBIJE DO SADA: Lane Jovanović o uspehu fudbalera u Portugalu

dominacija

LANE VERUJE U PIKSIJA! SAD MOŽEMO I SA NAJJAČIMA! Evo šta očekuje od nastupa reprezentacije na Svetskom prvenstvu

Fudbal -

Nekadašnji reprezentativac Milan Lane Jovanović oduševljen je igrom fudbalske reprezentacije Srbije i veruje da na Svetskom prvenstvu u Kataru možemo da doguramo daleko!

- Gledao sam u krugu porodice sa sinovima koji treniraju fudbal. Reprezentacija je odigrala impresivno. Ne samo da smo rezultatski ostvarili cilj nego smo otišli na Svetsko prvenstvo u velikom stilu. Dominirali smo celu utakmicu u posedu lopte i u broju udaraca na gol. Delovalo je fenomenalno. Čestitam Piksiju i igračima na izvanrednom rezultatu - rekao je Jovanović u uključenju u jutarnji program Kurir televizije.

Nekadašnji napadač navodi da nam pobeda u Lisabonu mnogo znači na psihološkom planu jer smo pokazali da možemo da se nadigravamo sa najjačim svetskim reprezentacijama.

- Nisam u mojoj eri gledao ovako dominantnu reprezentaciju Srbije sa ovoliko samopouzdanja i drskosti. Demonstrirali su stil igre koji sam voleo i priželjkivao tokom karijere. Evidentno je da je Piksi svoj karakter preneo na igrače i dao im impuls. Rezultat može da dođe i da ne dođe. Sreću smo zaslužili. Bili smo apsolutno bolji rival. Nikad nismo bili ovako hrabri protiv neke od najboljih svetskih reprezentacija. Pobeda više znači psihološki nego rezultatski jer smo pokazali da možemo biti konkurentni sa najjačima - rekao je Lane.

Milan Lane Jovanović
foto: Kurir Televizija

Selektor i igrači su pokazali ambiciju kada je u pitanju plasman na Mundijalu.

- Veoma brzo upadamo u euforiju. Apetiti jesu porasli. Imperativ jeste da se ostvari bolji plasman nego na svim prethodnim svetskim prvenstvima. Bio bih prezadovoljan da prođemo grupu, a posle šta nam Bog da, sigurno možemo otići daleko - uveren je Lane.

Jovanović se osvrnuo i na činjenicu da reprezentaciju na poslednjoj utakmici protiv Katara u Beogradu posmatralo nepunih hiljadu gledalaca.

- Mali broj publike je inercija nepoverenja gledalaca u sistem fudbala koji nije dobro funkcionisao u prethodnom periodu. Ne ide nam na čast nomenklatura ljudi koja je bila na čelnim pozicijama u savezu. Nadam se da je Piksi ovim rezultatom uspeo da amortizuje sve naše slabosti koje međutim neće lako iščeznuti. Imamo mnogo problema kad je u pitanju klupski fudbal, ali reprezentacija je svetlo na kraju tunela - dodao je Lane i podsetio na smenu tadašnjeg selektora Slavoljuba Muslina pred Svetsko prvenstvo u Rusiji i oduzimanje kapitenske trake Banetu Ivanoviću.

Milan Lane Jovanović
foto: Kurir Televizija

Jovanović je pisao i kako je doživeo gol Aleksandra Mitrovića u 90. minutu utakmice u Lisabonu.

- Proslava gola sa sinovima je bila spektakularna. Preskakali smo delove nameštaja. Sve je srećom na mestu - dodao je Lane.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

00:15

POJAVIO SE SNIMAK: Trenutak kada Piksi saopštava Mitru da ne počinje meč protiv Portugala! Pogledajte njegovu rekaicju (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track