POŽURILO SE SA PREKIDIMA UTAKMICA ZBOG BJEKOVIĆA! Predsednik Sudijske komisije Filipović ukorio glavnog sudiju meča u Inđiji!
Foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas

KUP SRBIJE

POŽURILO SE SA PREKIDIMA UTAKMICA ZBOG BJEKOVIĆA! Predsednik Sudijske komisije Filipović ukorio glavnog sudiju meča u Inđiji!

Fudbal -

Na listi delegata u Superligi i Prvoj ligi Srbije njih 60, neki su prešli starosnu granicu, a neki ne poznaju dovoljno čak ni osnovna pravila

Navijači Crvene zvezde vređali su zamenika predsednika Fudbalskog saveza Srbije Nenada Bjekovića nedavno na utakmici Kupa Srbije u Inđiji, a sudija Marko Ivković iz Lajkovca je zato morao dva puta u prvom poluvremenu, na kratko, da prekida utakmicu kako bi prestala skandiranja sa tribina.

Nenad Bjeković
foto: Saša Pavlić Koki

"Ne damo vam novog Toleta" vikali su navijači Zvezde u Inđiji.

"Bjekoviću, marš iz Saveza, pi*** grobarska - skandirale su Zvezdine "delije", a zatim nastavile repertoar sa "Bjeko, lopove"!

Međutim, predsednik Sudijske komisije FSS Dejan Filipović, kako se saznaje, uputio je zamerku sudiji Ivkoviću, jer nije ispoštovao proceduru da se prvo konsultuje sa četvrtim arbitrom, a ovaj diskretno sa delegatom Miodragom Radakovićem, na čiju preporuku se i donosi odluka.

Pravilima su jasno definisano kada se prekida utakmica, u slučajevima kada se vređaju ličnosti iz sporta ili državni funkcioneri, ali to u Inđiji nije urađeno kako treba. nažalost, neki delegati kod nas ne poznaju dovoljno ni osnovna pravila.

Jovan Šurbatović
foto: FSS

Inače, na listi delegata u Superligi i Prvoj ligi Srbije je njih 60, iako je optimalan broj da ih je bar desetorica manje, a mnogi su prešli i starosnu granicu. Delegati iz Srbije na utakmicama pod okriljem iz Evropske fudbalske unije (UEFA) su generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović, Darko Ramovš, Miloš Miljanić... Naš doskorašnji vodeći delegat Nebojša Ivković, koji je posle legendarnog Dušana Maravića u tom fudbalskom domenu ostavio najdublji trag, sada je postao mentor novim fudbalskim delegatima u Evropi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track