PALE TEŠKE OPTUŽBE! BLATER REŠIO DA PROGOVORI: Dodela Mundijala Kataru je VELIKA GREŠKA, za sve je kriv bivši predsednik Francuske
Foto: Profimedia

skandal

PALE TEŠKE OPTUŽBE! BLATER REŠIO DA PROGOVORI: Dodela Mundijala Kataru je VELIKA GREŠKA, za sve je kriv bivši predsednik Francuske

Fudbal -

Bivši predsednik FIFA optužio je bivšeg predsednika jedne od najmoćnijih država sveta da je namestio Kataru organizaciju Mundijala.

Sep Blater je po prvi put otvoreno govorio o dodeli domaćinstva Svetskog prvenstva 2022. godine Kataru.

Nekadašnji predsednik FIFA istakao je da je to velika greška i objašnjava kako se to dogodilo.

Blater tvrdi da iza toga stoje Mišel Platini i nekadašnji predsednik Francuske Nikolas Sarkozi.

"Bez intervencije Sarkozija kod Platinija, Katar nikada ne bi imao Svetsko prvenstvo. Ovo je prvi put da je politička intervencija uticala na promenu fudbalske odluke", rekao je Blater za francuski "Le Mond".

Platini je glasao i lobirao za Katar na nagovor tadašnjeg predsednika Francuske.

"Sarkozi je pozvao na večeru Platinija 23. novembra u Parizu, a pridružio im se i katarski emir Tamim bin Hamad. Sarkozi je nagovorio Platinija da glasa i lobira za Katar", tvrdi Blater.

Prema njegovim rečima, nakontog sastanka Platini i još trojica Evropljana su glasali za Katar, što je presudilo u odabiru domaćina.

Podsetimo, Blater je suspendovan iz fudbala zbog korupcije, a zbog malverzacija ista sudbina zadesila je i bivšeg predsednika UEFA Mišela Platinija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track