EMPOLI PETARDOM IZBACIO ZVEZDU IZ LIGE ŠAMPIONA: Crveno-beli omladinci bez šansi u Italiji
Foto: FK Crvena zvezda

EMPOLI PETARDOM IZBACIO ZVEZDU IZ LIGE ŠAMPIONA: Crveno-beli omladinci bez šansi u Italiji

Fudbal -

Omladinci Crvene zvezde nisu uspeli da se plasiraju u šesnaestinu finala Lige šampiona.

Crveno-beli su u revanši poraženi od Empolija sa ubedljivih 5:0 (2:0).

U prvoj utakmici u Beogradu bilo je 1:1.

Crveno-beli su u Italiju doputovali bez golmana Stefana Marinkovića, levog beka Viktora Radojevića, defanzivnog veziste Marka Ćurića i špica Aleksandra Kahvića. Previše izostanaka da bi se uradilo nešto više protiv jedne od najboljih škola italijanskog fudbala.

Empoli je do lepe prednosti došao golovima Luke Magacua i Kristjana Aslanija u 14. i 16. minutu. Domaćin je i u drugom delu postigao dva brza gola i došao do nedostižne prednosti.

Prvo je Tomaso Baldanzi u 61. povećao na 3:0, četiri minuta kasnije Aslani se iz penala po drugi put upisao u strelce, da bi završni udarac zadao Alesandro Logreco u trećem minutu nadoknade.

Valja pomenuti da su omladinci Empolija bili dve ili čak tri godine stariji od igrača Crvene zvezde. Italijanski tim igrao je sa fudbalerima koji su 2003. godište, a nekolicina je bila i 2002. Sa druge strane, sastav Crvene zvezde većinom čine momci koji su 2004. godište, a neki od njih su čak 2005. Generacija Crvene zvezde 2003. igra u seniorima Grafičara, Prvu ligu Srbije i kali se za najbolji tim.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track