Srbija dobila reprezentaciju u američkom fudbalu

Srbija dobila reprezentaciju u američkom fudbalu

Fudbal -
Embri je sastavio spisak od 60 igrača, od kojih će 45 predstavljati nacionalni tim, kaže se u saopštenju Srpske asocijacije američkog fudbala

BEOGRAD - Selektor reprezentacije Srbije u američkom fudbalu Šon Embri saopštio je danas spisak igrača koji će se takmičiti na prvenstvu Evrope "C" kategorije u Švajcarskoj.

Izborni trening održan je ovog vikenda na stadionu fudbalskog kluba "Šumadija" u Kragujevcu, gde se u punoj opremi registrovalo 130 kandidata.

"Proba je bila naporna i za mene i za njih. Momci su se zaista dobro pokazali. Dosta je dobrih igrača, teško mi je bilo da napravim uži spisak. Pred nama je težak posao, ali od igrača očekujem da daju sve od sebe na prvenstvu i pripremama koje slede", rekao je Embri.

Nacionalni tim Srbije učestvovaće u septembru na prvenstvu Evrope zajedno sa selekcijama Švajcarske, Rusije, Belorusije i Holandije.

Ako osvoji ovo prvenstvo, Srbija bi se sledeće godine u Italiji takmičila u "B" grupi i borila za nastup u "A" grupi šampionata Evrope.

Seniorska reprezentacija Srbije pripremaće se u Banji Vrujci od 29. avgusta do 8. septembra, a prvi meč protiv Holandije na programu je 14. septembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track