TRI TAČKE UMESTO JEDNE: Partizan UPROPASTIO prvu šansu za evropsko proleće, ostala je JOŠ JEDNA, a evo šta je potrebno crno-belima
Foto: Starsport

evropske kalkulacije

TRI TAČKE UMESTO JEDNE: Partizan UPROPASTIO prvu šansu za evropsko proleće, ostala je JOŠ JEDNA, a evo šta je potrebno crno-belima

Fudbal -

Mogao je Partizan da obezbedi prolazak grupne faze Lige konferencija pobedom protiv Flore u Talinu, ali umesto toga, situacija je zakomplikovana.

Estonci su pobedom rezultatom 1:0 stigli do petog boda u isto toliko utakmica i sada zaostaju samo dva boda za crno-belima.

Neke stvari će postati jasnije nakon utakmice Genta i Anortozisa, ali trenutno je jasna jedna stvar. Partizan će u poslednjem kolu protiv Kiprana na domaćem terenu morati da osvoji makar bod kako bi matematički obezbedio proleće u Evropi.

U slučaju poraza protiv Anortozisa u poslednjem kolu, a na tom meču će biti favorit, crno-beli će strepeti zbog rezultata utakmice u Belgiji.

Gent će biti domaćin Flori u 6. kolu, a s obzirom na to da Belgijanci imaju priliku da večeras protiv Anortozisa obezbede prvo mesto u grupi, postoji mogućnost da će u poslednjem kolu biti opušteniji protiv Flore koja će svim silama pokušati da dođe do pobede kako bi uzela Partizanu drugo mesto.

Dakle, situacija je još uvek povoljna. Šanse za prvo mesto i lakšeg protivnika nisu sjajne, ali drugo mesto je u Partizanovim rukama. Čak i u slučaju kiksa ekipe Aleksandra Stanojevića protiv Anortozisa, Flora u poslednjem kolu mora da pobedi lidera grupe kao gost kako poremetila crno-bele.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track